Δίκη για το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη: Η μαρτυρία-σοκ μάρτυρα που το βρήκε στον κάδο

File Photo: Ξεκίνησε στο ΜΟΔ η δίκη για το νεογνό που είχε βρεθεί σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη το 2018. Photo via Unsplash.com, @adroman
Την σοκαριστική εμπειρία του εντοπισμού του νεογέννητου βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το Φεβρουάριο 2018, ανακάλεσε στη μνήμη του ο άνθρωπος που το είχε βρει, κατά τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. «Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι» κατέθεσε.

  • Στο εδώλιο κάθονται η 20χρονη μητέρα του παιδιού, που είναι ελεύθερη με όρους, καθώς και η μητέρα της, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, οι οποίες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο του νεογνού το οποίο στην συνέχεια πέταξαν σε κάδο απορριμάτων.

Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος που είχε βρει το νεκρό βρέφος στον κάδο, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ήρθε ένας κύριος στον κάδο και φώναξε στην γυναίκα μου που ήταν στο μπαλκόνι: “εδώ κουβά μωρό, εδώ μωρό”.

  • Η γυναίκα μου, μου είπε να κατέβω για να δω αν πρόκειται πράγματι για μωρό ή για κάποια κούκλα, άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια είναι τραγικό για μένα. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχές».

Η υπεράσπιση των δύο γυναικών ζητά την μετατροπή της κατηγορίας που τους αποδίδεται προκειμένου η 20χρονη να δικαστεί για παιδοκτονία και η μητέρα της για υπόθαλψη εγκληματία. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal