Διευκρινήσεις για την επιστροφή του διαβατηρίου στον Μαρινάκη: Μόνο για δύο μήνες!

File Photo: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, υπογράφει το πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Για χρονικό διάστημα δύο μηνών, επειδή συντρέχουν σοβαροί λόγοι, επιστράφηκε το διαβατήριο του προέδρου του Ολυμπιακού και γνωστού επιχειρηματία, Ευάγγελου Μαρινάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) χωρίς να αναφέρεται το όνομα του κ. Μαρινάκη, δίνεται απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επέστρεψε το διαβατήριο στον Έλληνα επιχειρηματία.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν την επιστροφή διαβατηρίου γνωστού επιχειρηματία, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα :

· Ο αρχικά προταθείς για τον επιχειρηματία όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, δεν επικυρώθηκε με το υπ’ αριθμ. 201/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς και κατά συνέπεια σε βάρος του δεν συντρέχει ο όρος απαγορεύσεως εξόδου.

Παραταύτα η αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν του είχε επιστρέψει το αφαιρεθέν διαβατήριο κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 25/2004, με βάση το οποίο δεν εκδίδεται νέο διαβατήριο ή δεν επιστρέφεται αφαιρεθέν, σε περίπτωση ασκήσεως διώξεως σε βαθμό κακουργήματος και για όσο χρόνο αυτή εκκρεμεί. Χορήγηση ή επιστροφή αφαιρεθέντος διαβατηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου Π.Δ. επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση α) νοσηλείας στην αλλοδαπή και β) σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας στην αλλοδαπή συζύγου ή συγγενούς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι β΄ βαθμού.

· Στα τέλη Αυγούστου ο εν λόγω επιχειρηματίας αιτήθηκε την επιστροφή του διαβατηρίου του επικαλούμενος αυστηρώς έναν εκ των λόγων που επιτρέπεται η έκδοση – επιστροφή του διαβατηρίου, αίτημα που συνοδευόταν από επίσημα αιτιολογικά έγγραφα, ελληνικών και ξένων Φορέων, τα τελευταία επίσημα μεταφρασμένα.

Ως εκ τούτου επιστράφηκε το αφαιρεθέν διαβατήριο για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Σημειώνεται επιπλέον ότι, ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε την δυνατότητα εφόσον δεν συντρέχει περιοριστικός όρος σε βάρος του, να ταξιδεύει κανονικά με χρήση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας στις χώρες Schengen, όπως και έκανε για την άσκηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Η διαδικασία αυτή ισχύει και εφαρμόζεται για όλους τους Έλληνες πολίτες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ερώτηση, για τις σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη.

«Τον χαιρέτησα μπαίνοντας στο ξενοδοχείο, όπως χαιρέτησα καμιά εκατοστή άλλους που βρίσκονταν εκεί» είπε, για να προσθέσει: «Δική μου δουλειά είναι να θέτω κανόνες. Δεν έχω προσωπικές σχέσεις με επιχειρηματίες, δεν έχω φιλίες με επιχειρηματίες. Δουλειά μας είναι να καθορίζουμε τους όρους του επιχειρηματικού παιχνιδιού και από εκεί και πέρα όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με αυτό το πλαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει πιο παραγωγικά πράγματα να κάνει, τονίζοντας πως δεν του αρέσει να σχολιάζει αυτά τα οποία λέγονται ή γράφονται στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το Έθνος, ότι το βράδυ του Σαββάτου ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον επιχειρηματία να συνομιλεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη (στην ίδια παρέα βρισκόταν και ο Αλέξης Κούγιας).

“Απεξάρτηση” από τα social media και “restart” στη ζωή του ανακοίνωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: