Διάψευση Ερντογάν για ζημιές στη γέφυρα Βοσπόρου: Εκμεταλλεύονται την κατάσταση με απρέπειες

File Photo: Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα. EPA, ERDEM SAHIN




Απρέπεια χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη φωτογραφία, προϊόν μοντάζ, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποδηλώνοντας ότι η γέφυρα του Βοσπόρου υπέστη ζημιές από το σεισμό που ταρακούνησε νωρίτερα της Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 28 μετασεισμοί, ενώ υπήρξαν και οκτώ ελαφροί τραυματισμοί και μικρές ζημιές.

  • Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 28 μετασεισμοί και πιθανόν να συνεχιστούν. Ανακοίνωσε ότι έχει κινητοποιηθεί το κέντρο διαχείρισης έκτακτων καταστροφών υπό τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός σχετικά με τον σεισμό.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε για την φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές η γέφυρα του Βοσπόρου ότι είναι προϊόν μοντάζ.

  • “Υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν τέτοιες απρέπειες. Κάποιοι λένε μην χρησιμοποιείτε την γέφυρα, κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Τέτοια πράγματα δεν γίνονται”, ανέφερε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι γίνεται λόγος για οκτώ ελαφρά τραυματίες και για μικρές ζημιές σε κτίρια. “Μέχρι στιγμής δεν πήραμε καμιά είδηση που να κάψει την καρδιά μας. Γίνονται δηλώσεις για τους χώρους συγκέντρωσης. Το κέντρο Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων και Καταστροφών”, πρόσθεσε, έχει χιλιάδες χώρους συγκέντρωσης.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών στην Κωνσταντινούπολη: Εκκενώθηκαν κτίρια [videos,photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: