Δένδιας: Η παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη οδηγός μας για την επίλυση του Κυπριακού

FILE PHOTO: 23 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη. Photo via Twitter




Με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τιμά την μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη, που σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια έχασε την ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα.

Ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο έργο του αδόκητα απολεσθέντος αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αναφέρει:

“Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την αδόκητη απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη. Του οξυδερκούς πολιτικού και πατριώτη ο οποίος με συνέπεια και υψηλή αίσθηση καθήκοντος προάσπισε τα συμφέροντα της χώρας μας και απoτελεί, εν ζωή αλλά και μετά θάνατον, σύμβολο της συνεχούς και αδιάλειπτης συμπόρευσης του ελλαδικού και του κυπριακού Ελληνισμού.

Οραματιστής, αγαπητός πολιτικός και καταξιωμένος διπλωμάτης, ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα που συνέβαλε καταλυτικά, με την προσήλωσή του και τους χειρισμούς του, στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αδιαμφισβήτητα, ένα γεγονός που αποτέλεσε και αποκορύφωμα του έργου που προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του στον Ελληνισμό.

Σήμερα, σε μία νέα κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό, η διπλωματική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη συνεχίζει να αποτελεί οδηγό για την ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζει τις προσπάθειές του για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Σχοινάς και το δώρο στην ακροδεξιά: Τι είναι η προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: