Χρήστος Δώνης: «Δεν πανηγυρίζουμε την ισοπαλία. Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω»

File Photo: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Με το τελευταίο σφύριγμα του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-1) η τηλεοπτική κάμερα «συνέλαβε» τον Γιώργο Δώνη να αποτρέπει τους παίκτες του από τους πανηγυρισμούς. Κανείς δεν

αμφισβητεί ότι το αποτέλεσμα ήταν «βάλσαμο στις πληγές» του Παναθηναϊκού στη δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά η επιβλητική εμφάνιση της ομάδας αφήνει στο τέλος την πικρή γεύση μιας χαμένης ευκαιρίες.

Με τις απόψεις αυτές ταυτίζεται ο Χρήστος Δώνης. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μέσος του «Τριφυλλιού» και γιος του προπονητή της ομάδας, τόνισε:

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε μια ισοπαλία, ειδικά μετά την εικόνα που παρουσιάσαμε στο γήπεδο. Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί μπροστά αλλά και στην άμυνα, θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει το στόχο μας, που φυσικά ήταν οι τρεις βαθμοί. Θεωρώ ότι τους αξίζαμε, όμως πήραμε έναν και από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε. Κρατάμε κάτι πολύ σημαντικό από το συγκεκριμένο ματς κι αυτό είναι ότι η ομάδα δούλεψε σκληρά και οι παίκτες δούλεψαν ο ένας για τον άλλον».

Για την ολική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ο 26χρονος μέσος είπε:

«Το περίμενα ότι η ομάδα μου θα ήταν πολύ καλή στο ντέρμπι, όπως και τελικά έγινε. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι, με άλλο στιλ παιχνιδιού δεν πιέζαμε τόσο ψηλά τον αντίπαλο αλλά τον περιμέναμε στο κέντρο. Στα αρνητικά στοιχεία είναι ότι δεχτήκαμε πάλι γκολ στην πρώτη φάση που έκαναν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και δεν εννοώ μόνο αμυντικά, αλλά όλη η ομάδα. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Από εκεί και πέρα, αυτό που μετράει είναι να υπάρξει διάρκεια. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο και εμείς πρέπει να μείνουμε δυνατοί για να έχει συνέχεια η εμφάνιση εναντίον του Ολυμπιακού».

Παράλληλα, για τις ειδικές συνθήκες του ντέρμπι, υπογράμμισε: «Σίγουρα οι συνθήκες ενός ντέρμπι είναι ξεχωριστές. Βγάζεις περισσότερο πάθος, θέληση και πιστεύω ότι εμείς το θέλαμε παραπάνω, όπως δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα πιο σημαντικά είναι τα άλλα παιχνίδια γιατί τα ντέρμπι είναι λίγα».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Θρίλερ η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ: Επεισοδιακό το 1-1…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: