Χονγκ Κονγκ: Εισβολή της αστυνομίας σε εμπορικό κέντρο με βίαια επεισόδια

Εισβολή της αστυνομίας σε εμπορικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ εναντίον διαδηλωτών.EPA/JEROME FAVRE




Εισβολή σε μεγάλο εμπορικό κέντρο πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ για να καταστείλει μια ακόμη διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας. Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο εμπορικό κέντρο με ορισμένους από αυτούς να πραγματοποιούν επιθέσεις σε καταστήματα και να πετούν εμπορεύματα στον παρακείμενο σιδηροδρομικό σταθμό.

Χιλιάδες διαδηλωτές όλων των ηλικιών επέλεξαν για τόπο διαμαρτυρίας το εμπορικό κέντρο στην πόλη Σα Τιν, με συνθήματα “Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ” και “Πάλη για την ελευθερία”. Οι διαδηλωτές καλούσαν επίσης σε μποϋκοτάζ των επιχειρήσεις που θεωρούν αυτοί ως “φιλοκινεζικές” και σχημάτισαν μια χάρτινη αλυσίδα με αποδείξεις για αυτά τα καταστήματα. Η τεράστια αυτή αλυσίδα τοποθετήθηκε σαν γιρλάντα στο εμπορικό κέντρο.

Πολλά μικροεπεισόδια σημειώθηκαν με αντιτιθέμενους στη νέα αυτή τακτική, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές αποσπούσαν εμπορεύματα από τις “καταγγελλόμενες” επιχειρήσεις και τα πετούσαν είτε μπροστά στην είσοδο του εμπορικού κέντρου είτε στον παρακείμενο σιδηροδρομικό σταθμό.

Στη συνέχεια επενέβη αστυνομία με χρήση γκλομπ και δακρυγόνων. Δεν έχει αναφερθεί αριθμός τραυματιών και συλληφθέντων.

Με πληροφορίες από Reuters

Πεπεισμένος ο Γιούνκερ για Brexit χωρίς συμφωνία και σύνορα στην Ιρλανδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: