Χονγκ Κονγκ: απέκλεισαν το αεροδρόμιο οι διαδηλωτές, ξύλο και συλλήψεις στο μετρό

Το διεθνές αερόδρμιο του Χονγκ Κονγκ στο στόχαστρο των διαδηλωτών.EPA/JEROME FAVRE




Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές απέκλεισαν τις οδικές αρτηρίες καθώς και μια γέφυρα που συνδέουν το Χονγκ Κονγκ με το διεθνές αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα διέκοψαν τα δρομολόγια συρμών του μετρό με κατεύθυνση προς και από το αεροδρόμιο. Η σημερινή κινητοποίηση αποσκοπεί να τραβήξει την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης  στην συνεχιζόμενη επί 13 εβδομάδες εξέγερση υπέρ της δημοκρατίας και κατά της αστυνομικής βίας.

Στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες έμπαιναν και έβγαιναν ελεύθερα στους τερματικούς σταθμούς και τα αεροσκάφη απογειώνονταν και προσγειώνονταν. Όμως τα δρομολόγια των διακόπηκαν και οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο ήταν απροσπέλαστοι.

Δυο τουλάχιστον σταθμοί του μετρό έκλεισαν ενώ σε έναν σταθμό οι διαδηλωτές έσπασαν τις κάμερες, τις μπάρες εισόδου και τις λάμπες φωτισμού. Η αστυνομία επενέβη με χρήση δακρυγόνων και γκλομπ και πραγματοποιήθηκα τουλάχιστον 40 συλλήψεις. Στη συνέχεια, άλλοι διαδηλωτές άνοιξαν πυροσβεστικούς κρουνούς, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο σταθμός.

“Εάν παρακωλύσουμε το αεροδρόμιο, τότε περισσότεροι ξένοι θα διαβάσουν τα νέα για το Χονγκ Κονγκ, δήλωνε στο Reuters, 20χρονος διαδηλωτής.

Οι σημερινές διαδηλώσεις έρχονται μετά τις άγριες συγκρούσεις που σημειώνονταν όλο το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN, BBC

Τραγικό δυστύχημα στη Νορβηγία: Νεκροί έξι νεαροί μετά από συντριβή ελικοπτέρου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: