Μαθητές της Αθήνας απέχουν από το σχολείο και τα μαθήματα τους και διαμαρτύρονται κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, μπροστά από τη Βουλή απαιτώντας μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, Αθήνα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Χιλιάδες Έλληνες μαθητές απείχαν σήμερα Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, από τα μαθήματά τους, προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους με εκείνες των εκατομμυρίων άλλων μαθητών παγκοσμίως και να διαδηλώσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, με αφορμή τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

  • Τα παιδιά κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα, όπως “Σώστε τον πλανήτη”, ενώ άλλα μηνύματα που θέλησαν να περάσουν αφορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, την αύξηση χρήσης πλαστικού, τις εξορύξεις, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Και προέτρεψαν με αυτό τον τρόπο την ηγεσία να λάβει μέτρα προκειμένου να “σώσει το μέλλον” τους, αναφέροντας μάλιστα ότι “χάνουν μαθήματα για να δώσουν ένα μάθημα” στις ηγεσίες του κόσμου.

  • Την ίδια στιγμή, εκατομμύρια μαθητές δίνουν το παρών σε 5.000 κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της παγκόσμιας απεργίας για το κλίμα. Η σημαντικότερη διαδήλωση αναμένεται στη Νέα Υόρκη, όπου εκτιμάται ότι θα δώσουν το παρών πάνω από 1,1 εκατομμύριο μαθητές από 1.800 σχολεία, οι οποίοι έχουν πάρει ειδική άδεια ώστε να απέχουν από τα μαθήματα.

Ηχηρό παρών θα δώσει και η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, και εμπνεύστρια των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων, η οποία ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία από την κινητοποίηση στην Αθήνα.


HELLAS JOURNAL

Παγκόσμια γροθιά για το κλίμα: Πάνω από 300.000 μαθητές δίνουν το σύνθημα της απεργίας [photos, videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: