Χαμπάρι δεν παίρνουν ποιο είναι το πρόβλημα της χώρας: Τα νησιά μετατρέπονται σε γκέτο

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά από το βήμα στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, κατά τη διάρκεια της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Δεν ξέρω κατά πόσον η μοδάτη κουβέντα για τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα της κλιματικής αλλαγής γίνεται στο πλαίσιο μιας καλοστημένης μπίζνες που θα μας υποχρεώσει να τρώμε μεταλλαγμένη βρώμη, αντί για…κατσικάκι ριγανάτο βλέποντας στον ύπνο μας τον εφιάλτη της Γκρέτας. Ξέρω όμως ότι αυτή την ώρα δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα που έχει άλλες σκοτούρες.

  • Συνεπώς η όλη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι το μείζον πρόβλημα της χώρας δεν είναι αν επηρεάζεται η τρύπα του όζοντος από τις πορδές των αγελάδων. Ούτε βεβαίως το πώς θα δαιμονοποιήσουμε τα λιγνιτικά κοιτάσματα  (που από μικροί μαθαίναμε στο σχολείο ότι αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού υπεδάφους)για να γεμίσει ο κάμπος της Καρδίτσας με φωτοβολταικά πάνελ «made in Germany».

Δυστυχώς είναι ένα πολιτικό fashion victim ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως ήταν και ο Γιωργάκης Παπανδρέου που θα έσωζε την χώρα με την «πράσινη ανάπτυξη», αλλά τελικά κατέληξε ναυαγός στο Καστελόριζο. Και είναι παιδί της πολιτικής μόδας της παγκοσμιοποίησης που καταργεί σύνορα, παραδόσεις και θρησκείες, ακόμη και διατροφικές συνήθειες.

Το ζήτημα είναι επίσης ότι αντιλαμβάνεται τις επιταγές της πολιτικής μόδας με μια κάποια καθυστέρηση. Την ώρα που αυτός μιλούσε για το κλίμα, ο «συναγωνιστής» Μακρόν χτυπούσε καμπανάκι για το πραγματικό πρόβλημα, την λαθρομετανάστευση. Κι αυτή ακριβώς έπρεπε να είναι διεθνής ατζέντα της Ελλάδας. Γιατί μέχρι να λιώσουν τα…παγόβουνα στη Γροιλανδία, στην  ηλιόλουστη Λέσβο και τη Σάμο οι Ελληνες θα είναι μειοψηφία.

  • Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου αυτή η κυβέρνηση και όταν ξυπνήσει θα είναι αργά. Την ώρα που ο Κυριάκος κήρυττε τον «Ανένδοτο κατά του Λιγνίτη» στη Νέα Υόρκη, κάποιοι άλλοι αποφάσιζαν στην Μάλτα, ερήμην της Ελλάδας, να μετατρέψουν τη νησιωτική μας ανατολική ακτογραμμή στο Αιγαίο σε γκέτο υποδοχής λαθρο-εποίκων.

Διαμαρτυρήθηκε έντονα η Ισπανία(που δεν έχει ασφαλώς το πρόβλημα της Ελλάδας)για τον αποκλεισμό της από την διάσκεψη της Μάλτας. Κι εμείς, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, κάναμε ότι δεν είδαμε. Large και άνετοι με μερικές εκατοντάδες απρόσκλητους μουσαφιραίους την ημέρα στα ελληνικά νησιά, τον Εβρο και εσχάτως την ελληνο-βουλγαρική μεθόριο.

Ξέρετε η αφασία ελάχιστα απέχει από την…λαθρολαγνεία της Τασίας που τους ήθελε να λιάζονται στο Σύνταγμα. Δύο ΚΥΣΕΑ αναγκάστηκε να συγκαλέσει ο Κυριάκος και το αποτέλεσμα προσεγγίζει το απόλυτο μηδέν. Αερολογίες και ανέξοδες διακηρύξεις περί ενίσχυσης της φρούρησης των συνόρων, χωρίς καμία αλλαγή στους «κανόνες υποδοχής».

  • «Πρέπει να σταματήσουμε να φαινόμαστε ελκυστικοί για φιλοξενία μεταναστών. Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε όλο αυτό τον κόσμο, αν θέλουμε να τον υποδεχόμαστε αξιοπρεπώς». Δεν το είπε ο Σαλβίνι, ο Μακρόν το είπε, την ώρα που ο Κυριάκος εξέθετε τις φιλοπεριβαλλοντικές του ανησυχίες. Και αναφερόταν συγκεκριμένα στην ραγδαία αύξηση αιτήσεων ασύλου, όχι από Ασιάτες ή Αφρικανούς, αλλά από Αλβανούς και Γεωργιανούς που φτάνουν παράνομα στη Γαλλία!

Ε, λοιπόν από δαύτους εμείς έχουμε ήδη μπόλικους. Και τώρα προστίθενται οι άλλοι με το μελαψό δέρμα, τα μογγολικά χαρακτηριστικά και τα… «Αλλάχου Ακμπάρ».

Με ευχολόγια οι ορδές δεν αναχαιτίζονται. Το κλειδί βρίσκεται(περιέργως)στα λόγια του Γάλλου προέδρου. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε ελκυστικοί! Τι σημαίνει αυτό; Απλά πραγματάκια τα οποία ξέχασαν στο ΚΥΣΕΑ:

  1. Αναστολή της εγκληματικής απόφασης του ΣΤΕ που επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση στην επικράτεια όσων λαθραίων έχουν απλώς υποβάλει αίτηση ασύλου.
  2. Συγκέντρωση όλων των παρανόμως εισερχόμενων σε ελληνικό έδαφος (ανεξαρτήτως status πρόσφυγα, λαθρομετανάστη κλπ) σε κλειστές και φρουρούμενες δομές τύπου Αμυγδαλέζας που θα δημιουργηθούν σε περιοχές εκτός αστικού ιστού και τουριστικής ανάπτυξης.
  3. Αμεση αξίωση για καταβολή ευρωπαικών κονδυλίων προς αυτή την κατεύθυνση, στο πρότυπο διμερούς επιδότησης όπως αυτή που εκμαίευσε με ειδική συμφωνία η Τουρκία. Ετσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να τους ξαποστείλουμε σε άλλες ευρωπαικές χώρες-Ας μας πληρώνουν να τους κρατάμε σε ελεγχόμενες συνθήκες μέχρι να σταματήσει το κύμα λαθροεισβολής.
  4. Αλλαγή στους κανόνες εμπλοκής και χρήση προειδοποιητικών πυρών από τις δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής, ειδικά σε περιπτώσεις όπου επιχειρούν να οδηγήσουν στα χωρικά μας ύδατα σκάφη με λαθρομετανάστες, επαγγελματίες διακινητές.
  5. Ποινές πολυετούς καθείρξεως για όσους διακινούν παράνομα εισερχόμενους μετανάστες με χερσαία ή πλωτά μεταφορικά μέσα επί ελληνικού εδάφους, ακόμη και αν δεν προκύπτει άμεσο οικονομικό όφελος(π.χ. μέλη ΜΚΟ).

Αυτά τα τόσο απλά δεν είδα να τα αποφασίσει κανένα ΚΥΣΕΑ. Κι απεναντίας είδα έναν πρωθυπουργό που δεν φαίνεται να έχει συναίσθηση της οξύτητας του προβλήματος για να το αναδείξει επιτακτικά στις διεθνείς του επαφές.

Φοβάμαι και το χω ξαναγράψει ότι δεν θα προλάβουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21. Θα χουν προλάβει να γιορτάσουν οι απέναντι την αναίμακτη κατάληψη  ελληνικών νησιών. Κι εμείς θα ψάχνουμε σκαμνί να στήσουμε τους υπαίτιους της σύγχρονης καταστροφής που…αλλού αρμενίζουν σήμερα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας ΔΕΝ λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Το ξεκατίνιασμα με την μετονομασία του Ευαγγελισμού: Αυτά είναι τα προβλήματα της χώρας;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: