Ενοχοποιητική για Τραμπ η συνομιλία με Ζελένσκι λέει η Πελόζι: Ζητείται και αυτοεξαίρεση Μπαρ

File Photo: Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ (Δ) με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής για την απονομή Μεταλλίων Ανδρείας και Ηρωικών Επαίνων στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. ΕPA, SHAWN THEW




Την αυτοεξαίρεση του υπουργού Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ από τις έρευνες που σχετίζονται με την Ουκρανία ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων σήμερα Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι θεωρεί ενοχοποιητική για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας του περασμένου Ιουλίου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

  • Πιο συγκεκριμένα,  ο Τζέραλντ Νάντλερ δήλωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ θα πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από τις έρευνες που σχετίζονται με την Ουκρανία, επειδή ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει στον πρόεδρο Ζελένσκι ότι θα επικοινωνούσε μαζί του σχετικά με το θέμα του Τζο Μπάιντεν.

“Ο πρόεδρος (Τραμπ) έσυρε τον υπουργό Δικαιοσύνης σε αυτόν τον κυκεώνα. Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, είναι να αυτοεξαιρεθεί ο Μπαρ μέχρι να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση”, ανέφερε ο Τζέραλντ Νάντλερ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πελόζι: Αναγκαία η έρευνα κατά του Τραμπ

  • Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θεωρεί ότι η περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τον περασμένο Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια συμπεριφορά που “υπονομεύει την ακεραιότητα των εκλογών μας, την αξιοπρέπεια του αξιώματός του και την εθνική ασφάλειά μας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πελόζι.

  • Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, που το 2012 ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εξέφρασε τη “βαθιά ανησυχία” του για αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

“Η αντίδρασή μου είναι η ίδια με εκείνη των προηγούμενων ημερών: είναι βαθύτατα ανησυχητικό και θα δούμε πού θα οδηγήσει”, είπε στο CNN ο γερουσιαστής από τη Γιούτα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Στη δημοσιότητα η απόρρητη συνομιλία Τραμπ-Ζελένσκι:Τι είπαν οι δύο ηγέτες για Μπάιντεν [pdf]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: