File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνάντησής τους, στη Νέα Υόρκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Σκληρή απάντηση δίνει η Νέα Δημοκρατία σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  • «Ο κ. Τσίπρας θυμίζει καθημερινά πόσο ψεύτης και χαιρέκακος είναι», σχολιάζει η ΝΔ και συνεχίζει λέγοντας ότι «έφθασε στο σημείο να χαίρεται για τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, λόγω των εξελίξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Κάνει πως δεν άκουσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις επαφές και σε όλες τις ομιλίες του θέτει το ζήτημα του τερματισμού των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ», προσθέτει η Πειραιώς και υπογραμμίζει: «Όσο για το Μάτι, μη ζητά εξιλέωση, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για το θέατρο που έπαιζε όταν ήξερε για τους νεκρούς και για τις στημένες συνεντεύξεις δεν φταίει η κλιματική αλλαγή. Ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος».

  • Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται ως απάντηση στις αποστροφές του λόγου του κ. Τσίπρα που αφορούν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι, ενώ ένας από τους βασικούς στόχος ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, «όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης», όπως είπε.

«Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20” να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε», είπε και πρόσθεσε: «Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών έγκυρων εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία των ειδήσεων».

  • Όσον αφορά στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, την οργή της κυβέρνησης προκάλεσε το  σχόλιο Τσίπρα σύμφωνα με το οποίο «για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο». «Και το χειρότερο» συνέχισε, «τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών».

«Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητάγαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλατύ κάλεσμα συστράτευσης απευθύνει ο Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: