Αποποιήθηκαν των ευθυνών οι κατηγορούμενοι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

File Photo: Δικαστική αίθουσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, το 2017, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, οι κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ντούλτσε Όλντι, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και έριξαν μερίδιο της ευθύνης στον Άρμπερ Μπάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν επίσης κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ποινικολόγου.

Μεταξύ άλλων, ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, Κλοντιάν Λεκοτσάι υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του.

  • «Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχημάι (σ.σ.: φέρεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας) να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλώρος».

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, Όλντι Ντούλτσε, έριξε και εκείνος την ευθύνη στον Άρμπερ Μπάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  • «Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο (…) Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του όμως (σ.σ.: του θύματος) πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα».

Τέλος, στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ως φυσικός αυτουργός, της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχημάι, υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει τον ποινικολόγο αλλά να τον τραυματίσει «για να φύγει το μήνυμα». Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως την εντολή του την έδωσε ο Μπάκο, ενώ ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενοί του Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου με την πρόταση του εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
04/09/2019

Απτόητη η Θάνου: Ετοιμάζει νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: