Απειλές από Ρεπουμπλικανό βουλευτή στον Ο’ Ρουρκ για την αντίθεσή του στην οπλοκατοχή

File Photo: Ο Δημοκρατικός πολιτικός των ΗΠΑ Μπέτο Ο’ Ρουρκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης απέναντι από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό της μαζικής επίθεσης στις αρχές του περασμένου Αυγούστου σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο, Τέξας, ΗΠΑ. EPA, LARRY W. SMITH




Απειλές μέσω Twitter κατά του Δημοκρατικού Μπέτο Ο’ Ρουρκ εξαπέλυσε ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τέξας, καθώς ο πρώτος ζήτησε το βράδυ της Πέμπτης να κατασχεθούν τα επιθετικά τουφέκια, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιθέσεις στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.

  • “Το AK-47 μου είναι έτοιμο να σε υποδεχτεί, Ρόμπερτ Φράνσις”, έγραψε στο Twitter ο Μπρίσκο Κάιν, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά μικρά ονόματα του Ο’ Ρουρκ.

“Ασφαλώς θα πάρουμε τα AR-15 σας, τα Ak-47 σας”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Δημοκρατικός πολιτικός, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ με τους συναδέλφους του που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

  • Ο Ο’Ρουρκ έχει ταχθεί υπέρ του αυστηρού περιορισμού στις πωλήσεις όπλων, σε μια χώρα που το ζήτημα αυτό διχάζει την κοινωνία. Εξήγησε ότι θέλει να κατασχέσει τα όπλα εκείνα που “κατασκευάστηκαν για να σκοτώνουν ανθρώπους στο πεδίο της μάχης”, οι σφαίρες των οποίων “όταν χτυπούν ένα σώμα, ξεσκίζουν το εσωτερικό του”.

Το μήνυμα του Μπρίσκο Κάιν, ο οποίος είναι βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας, διαγράφηκε από το Twitter αφού ο Ο’ Ρουρκ κατήγγειλε την “απειλή θανάτου” σε βάρος του.

  • “Φυσικά, δεν θα έπρεπε να έχετε στην κατοχή σας AR-15, όπως και κανένας άλλος”, έγραψε ο Ο’ Ρουρκ τη νύχτα, απευθυνόμενος στον Ρεπουμπλικανό πολιτικό, ο οποίος του απάντησε: “Είσαι πολύ μικρός, Ρόμπερτ Φράνσις”.

Το καλοκαίρι σημειώθηκαν στις ΗΠΑ πολλές επιθέσεις, εκ των οποίων οι δύο έγιναν στο Τέξας και στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 40 ανθρώπους. Η “πολιτική” εκδοχή των στρατιωτικών τουφεκίων, του τύπου των AR-15, είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στις ΗΠΑ, όπου τα χρησιμοποιούν επίσης πολλοί κυνηγοί.

  • Κάθε φορά που σημειώνεται ένα μακελειό, πολλοί υψώνουν τη φωνή τους και ζητούν να ληφθούν μέτρα, όπως για παράδειγμα να ενισχυθούν οι έλεγχοι για το ιστορικό των επίδοξων αγοραστών ή να απαγορευτούν τα πιο φονικά όπλα, όμως το πανίσχυρο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής, η NRA, αντιτίθεται σθεναρά.

Το δικαίωμα στην οπλοκατοχή προστατεύεται από το Σύνταγμα και το ένα τρίτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα όπλο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ: Κατηγορίες ερευνητών του ΟΗΕ περί διάπραξης εγκλημάτων πολέμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: