Αντιαρματικά και εκρηκτικά λείπουν από τη Λέρο: Κόκκινος συναγερμός σε Π.Ν., αντιτρομοκρατική

File Photo: Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η προηγούμενη καταμέτρηση είχε γίνει αρκετό χρονικό διάστημα πριν το καλοκαίρι, γύρω στον Δεκέμβριο. via YouTube, leros island tv
ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι πολύ συγκεκριμένες και μιλούν για σοβαρή απώλεια πολεμικού υλικού από τον Σταθμό του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

  • Αντιαρματικά όπλα, εκρηκτικά, οπλοβομβίδες κι’ άλλα αντικείμενα έχουν εξαφανιστεί από το ναυτικό σταθμό της Λέρου. Αστυνομικές πηγές ομιλούν για όχι μεγάλες ποσότητες, ωστόσο το γεγονός πως έχει απολεσθεί πολεμικό υλικό, για τις διωκτικές αρχές παραμένει ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.

Η απώλεια διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ελέγχου που είχε να κάνει με την παράδοση του χρεωμένου αυτού υλικού στον επόμενο Αξιωματικό που ανέλαβε για την επόμενη περίοδο υπηρεσία στη συγκεκριμένη μονάδα.

  • Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η προηγούμενη καταμέτρηση είχε γίνει αρκετό χρονικό διάστημα πριν το καλοκαίρι, γύρω στον Δεκέμβριο. Και πάλι ήταν προγραμματισμένη η καταμέτρηση τότε που είχε γίνει. Άρα ότι έχει απολεσθεί, οι εκτιμήσεις λένε ότι έχει συμβεί αυτό το διάστημα….
  • Χαρακτηριστικό του πόσο σοβαρό κρίνουν στο Πολεμικό Ναυτικό τη συγκεκριμένη απώλεια είναι πως ήδη με που ξημέρωσε στην Λέρο έχουν μεταβεί Ανώτατοι Αξιωματικοί του Επιτελείου αλλά και του Στόλου που ηγούνται των στρατιωτικών ερευνών.

Επιπλέον στον κύκλο των ερευνών μπαίνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

  • Η συγκεκριμένη βάση φυλάσσεται τόσο από προσωπικό του ΠΝ όσο και από ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία είναι τοποθετημένα σ’ όλο το στρατόπεδο.

Αυτό δίνει βάσιμες ελπίδες πως μέσω του διαθέσιμου οπτικού υλικού που υπάρχει, θα βρεθεί η άκρη σ’ αυτό το μυστήριο της απώλειας που έχει αναστατώσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Επίσης, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και είναι πολύ λογικό το προφίλ στελεχών και οπλιτών που έχουν περάσει από αυτή τη μονάδα θα εξεταστεί ενδελεχώς τόσο από τις στρατιωτικές όσο και από τις αστυνομικές αρχές.

Λείπει βαρύς οπλισμός: Έρευνες για αντικείμενα που χάθηκαν από το Ναυτικό στη Λέρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal