Άνω-κάτω η Μέση Ανατολή για τη Σ. Αραβία: Σε επιφυλακή Κουβέιτ, ενημέρωση ζητούν Γαλλία-ΗΠΑ

File Photo: Γενική άποψη ενός εργοστασίου επεξεργασίας πετρελαίου στην πλούσια πετρελαιοπαραγωγική περιοχή Τζουμπαΐλ, Σαουδική Αραβία. EPA, STR
Σε υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια της χώρας κάλεσε τις ένοπλε δυνάμεις ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

  • Το Κουβέιτ υποστηρίζει τη Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Γαλλία δεν έχει στοιχεία για την προέλευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

  • «Μέχρι τώρα η Γαλλία δεν έχει στοιχεία για να [μπορεί να] πει ότι αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήρθαν από το ένα ή το άλλο μέρος και δεν ξέρω αν οποιοσδήποτε έχει στοιχεία», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν στους δημοσιογράφους στο Κάιρο.
  • Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι ζήτησε ενημέρωση για όλα τα μέλη του Σώματος για τις επιθέσεις στη σαουδαραβική Aramco και για το Ιράν, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος.

Οι ηγέτες του Σώματος ζήτησαν ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών μετά τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε δύο σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που προκάλεσαν εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και φόβους για μια νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Βγάζει το «δάχτυλο απ’ τη σκανδάλη» ο Τραμπ: Η Σαουδική Αραβία δέχθηκε επίθεση, όχι εμείς…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal