Κρίμα: Ανάγκασαν τον πατέρα του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία να απολογηθεί…

Η στιγμή που ο Ελληνοκύπριος μαθητής κατεβάζει την τουρκική σημαία στην κατεχόμενη λύση. Φωτογραφία από το σχετικό βίντεο




Η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς που πήρε παλλικαρίσια ο 16χρονος Ελληνοκύπριος από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης, παραδόθηκαν χθες στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, μαζί με μια επιστολή απολογίας.

  • Η επιστολή ήταν αποτέλεσμα ενός απίστευτου μπούλιγκ που έγινε στην οικογένεια του νεαρού πρόσφυγα από τη Λύση με την απειλή ότι θα συλληφθεί από τον κατοχικό στρατό. Δυστυχώς αυτό το μπούλιγκ έγινε βασικά από Ελληνοκύπριους, οπαδούς του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Ο πατέρας του νεαρού, για να προστατεύσει το παιδί του, εξαναγκάστηκε να στείλει την επιστολή απολογίας στον εκπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με δήλωση της παράνομης ψευτο-«προεδρίας» των κατεχομένων, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του 16χρονου μετέβησαν χθες στο παράνομο ψευτο-«προεδρικό» συνοδευόμενοι από τον Μουφτή Talip Atalay και την επικεφαλής του Γραφείου για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, Salpy Eskidjian, λόγω του ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού γεγονότος. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση Meltem Onurkan Samani.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την παραλαβή της σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς, ο κ. Ακιντζί είπε ότι έγινε ένα “μεγάλο λάθος” και πως αυτό θα πρέπει να “αποτελέσει ένα μάθημα”. «Γεμίζοντας τα μυαλά νέων ανθρώπων με εχθρότητα και μίσος είναι ένα βαρύ φορτίο τόσο για τους νέους όσο και για το νησί μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, ξεχνώντας ότι ο κατοχικός στρατός κατέχει το 40& της Κύπρου.

Είπε, επίσης, ότι αναγνωρίζοντας το λάθος και εκφράζοντας απολογία προς τους Τουρκοκύπριους είναι σημαντικό, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η κουλτούρα ειρήνης στα εκπαιδευτικά συστήματα και των δύο κοινοτήτων. Βέβαια, ξεχνά επίσης ότι η τουρκική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου είναι στο ζενίθ στα κατεχόμενα.

“Δυστυχώς, πολλοί Έλληνες έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνουν οι έρευνες. Αυτό και παρόμοια περιστατικά δείχνουν ότι είναι απαραίτητο οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες των άλλων», υποστήριξε ο κ. Ακιντζί, ο οποίος εξυπηρετεί παντοιοτρόπως την κατοχική δύναμη Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη ότι «η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση εργάζεται για την εδραίωση της κουλτούρας ειρήνης στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο να παράγουμε σωστά αποτελέσματα από τα λάθη, η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ο κατοχικός ηγέτης θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Sober Karamehmet για να του παραδώσει τη σημαία και τη φωτογραφία του Ντενκτάς.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Αναλυτικά στην επιστολή που δημοσιεύεται αναφέρεται  ότι:

«Είμαι ο πατέρας του νεαρού , ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε Εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιού μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.

Τόσο εγώ όσο και ο γιός μου και ολόκληρη η οικογένεια μας μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους , δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις.

Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτιση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι , το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιός μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι΄αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί».

Έπεσαν να “φάνε” τον μάγκα πιτσιρικά στη Λευκωσία, που κατέβασε τη σημαία του Αττίλα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: