Ακυρώθηκε η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Τράμπ: Λόγω της παραπομπής του Προέδρου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Όβαλ Όφις. EPA, Chris Kleponis / POOL.




Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε απόψε ότι θα ξεκινήσει έρευνα με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αύριο το πρωί στις 9:45 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την ακύρωση της σημερινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Τραμπ οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεννόηση για να βρεθούν διαθέσιμες ώρες ώστε να γίνει η συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα. Η ελληνική πλευρά έχει δώσει διαθέσιμες ώρες, μετά από αίτημα των αμερικανών, ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 6:30 (τοπική ώρα) ακυρώθηκε όπως και τα υπόλοιπα πέντε ραντεβού του προέδρου Τραμπ μετά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και την κίνηση των Δημοκρατικών που ζητούν καθαίρεση του αμερικανού προέδρου.

Πάντως η εκδήλωση στην Αστόρια όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ελληνική ομογένεια στις 7:30 ώρα Νέας Υόρκης θα γίνει κανονικά.

“Ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών”: Σφοδρή επίθεση Τραμπ εναντίον των Δημοκρατικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: