Αήττητος ο Τσιτσιπάς στο Davis Cup: Νίκησε τον Λετονό αντίπαλό του, αλλά και τον ισχυρό άνεμο

File Photo: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται με την Εθνική Ανδρών Τένις εναντίον του παίκτη από το Μονακό Λούκας Καταρίνα (δεν εικονίζεται) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup, Αθήνα, Τατόι. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Διπλή «μάχη» σήμερα Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Tatoi Club, καθώς είχε να αντιμετωπίσει από τη μία τον πολύ καλό Λετονό αντίπαλό του Μάρτινς Πόντζους, και από την άλλη τον πολύ ισχυρό άνεμο, που εμπόδιζε διαρκώς τις όποιες προσπάθειες και δεν τον άφηνε να ξεδιπλώσει τις αρετές του μέσα στο κορτ. Ήθελε να ικανοποιήσει τον κόσμο, που ήρθε να τον δει και ο αέρας δεν τον άφηνε, αφού συνεχώς στα χτυπήματα άλλαζε την τροχιά στο μπαλάκι.

  • Όλα αυτά ήταν αρκετά για να μην προσφέρει το θέαμα που ήθελε ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, δεν ήταν όμως αρκετά για να τον σταματήσουν κι έτσι νίκησε με 6-4, 6-4 τον Μάρτινς Πόντζους και σε συνδυασμό με τη νίκη νωρίτερα του Μιχάλη Περβολαράκη επί του Ρόμπερτ Στρόμπαχς, η Ελλάδα έκανε το 2-0 επί της Λετονίας και εξασφάλισε την τρίτη θέση στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ως προς το ματς, ο Τσιτσιπάς μακριά από τον καλό εαυτό του, βρέθηκε στο πρώτο σετ να χάνει 3-1 και 4-3, όμως κάπου εκεί μίλησε το πείσμα του, ισοφάρισε σε 4-4 και το πήρε με 6-4.

  • Στο δεύτερο σετ βρέθηκε πάλι να ακολουθεί τον Πόντζους στα γκέιμς, χωρίς να σπάσει ο ένας το σερβίς του άλλου μέχρι το 4-4. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ, στη συνέχεια σέρβιρε και τέλειωσε το σετ πάλι με 6-4.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η πρώτη παρουσία στο Davis Cup του κορυφαίου Έλληνα τενίστα και Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης και το ντεμπούτο του στην Εθνική ανδρών, με τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς και χωρίς να χάσει σετ. Διαδοχικά νίκησε τον Τομ Ντίντριχ από το Λουξεμβούργο με 6-1, 6-0, τον Χούμπερτ Χούρκας από την Πολωνία με 6-3, 6-1, τον Λούκας Καταρίνα από το Μονακό με 6-2, 6-1 και σήμερα τον Λετονό Μάρτινς Πόντζους με 6-4, 6-4.

Παρών με την Εθνική και τον Μάρτιο

Η Ελλάδα πήρε το «εισιτήριο» για τα πλέι-οφ του Group II της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2020 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως το πιθανότερο είναι ότι και εκεί θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Λετονό Μάρτσιν Πόντζους, τόνισε γι’ αυτό το θέμα:

  • «Υπάρχουν όντως πολλές πιθανότητες να αγωνιστώ. Ελπίζω μέχρι τότε να μην έχω τραυματισμούς, να πάνε όλα καλά και να παραμείνει η Εθνική ομάδα όπως είναι».

Σχετικά με τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα, λόγω του ισχυρού ανέμου, είπε: «Ναι, υπήρχαν πολλές δυσκολίες με τον αέρα και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω όπως θα ήθελα. Όμως βρήκα τις λύσεις μου, και με τη βοήθεια του προπονητή, πέτυχα το μπρέικ στο προτελευταίο γκέιμ και αυτό μου έδωσε τη νίκη».

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της παρουσίας του με την Εθνική ομάδα στο Davis Cup, ανάφερε: «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία που μοιράστηκα το ίδιο γήπεδο με την ομάδα μου. Θα φύγω από εδώ με πολύ ωραίες εμπειρίες, πέρασα πολύ ωραίες στιγμές και ελπίζω να με βοηθήσει στην εξέλιξή μου ως παίκτης».

  • Και για το γεγονός πως θα αποτελέσει ομάδα μαζί με τον Μιχάλη Περβολαράκη στο νεοσύστατο ΑΤΡ Cup τον ερχόμενο Ιανουάριο στην Αυστραλία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε: «Νομίζω ότι έχουμε μια καλή βάση για μια καλή ομάδα. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε βελτιωθεί όλοι μας. Ο Μιχάλης θα έχει παίξει με περισσότερους τοπ παίκτες, κάτι που θα του δώσει και τη δυνατότητα να μαζέψει εμπειρία, γιατί τέτοιους παίκτες θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ATP Cup, μια διοργάνωση που όπως ξέρουμε είναι καινούργια και νομίζω όλοι θα θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί τα χρηματικά έπαθλα είναι υψηλά και οι πόντοι επίσης».

Και για το γεγονός πως τον επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στο Laver Cup, με την ομάδα της Ευρώπης, με προπονητή τον Μπγιορν Μποργκ και συμπαίκτες τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ, απάντησε: «Είναι κι αυτό ένα όνειρο ζωής. Το ότι θα είμαι δίπλα τους και θα τους υποστηρίζω μου φαίνεται απίστευτο. Νιώθω περήφανος που με κάλεσαν στην ομάδα».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελλάδα επικράτησε του Μονακό με 2-1 στο Davis Cup: Παρά την ήττα Καλοβελώνη-Τσιτσιπά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: