Πάνω από 20.000 επισκέπτες σε δυο μήνες για τα έργα του Πικάσο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έργο του Πικάσο, από την Έκθεση “Πικάσο και Αρχαιότητα” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Photo via Facebook




Τους 20.000 έφτασαν οι επισκέπτες της έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» μέσα σε δύο μόνο μήνες. Η εμβληματική έκθεση-σταθμός του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που οργανώθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι», κέρδισε τις

εντυπώσεις των τουριστών και του αθηναϊκού κοινού χάρη στον «ζωντανό, μοναδικό και πρωτότυπο διάλογο ανάμεσα σε κεραμικά και σχέδια του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη και αρχαία έργα».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου ενώ, προς διευκόλυνση των επισκεπτών, το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης, από 16 Σεπτεμβρίου και εξής, διευρύνεται σε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-20.00, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-17.00, Κυριακή 11.00-17.00, ενώ την Τρίτη το Μουσείο θα παραμένει κλειστό.

Παράλληλα, μία ακόμη ξενάγηση προστίθεται στις ήδη οργανωμένες ξεναγήσεις: Εκτός από κάθε Τετάρτη στις 12.30 (αγγλικά), κάθε Πέμπτη στις 18.30 (ελληνικά) και κάθε Κυριακή στις 12.30 & στις 14.30 (ελληνικά), το κοινό θα μπορεί πλέον να ξεναγηθεί στην έκθεση και κάθε Σάββατο στις 14.30 (ελληνικά), με το εισιτήριο εισόδου.

Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν πλέον να αγοράζουν ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους στο https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/picasso-kai-arxaiotita/.

Στη σπάνια και πρωτότυπη αυτή έκθεση που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο Ιστορικός Τέχνης Olivier Berggruen, για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο με πτηνά, τετράποδα και θαλάσσια όντα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικά ή μειξογενή όντα (Κένταυρος-Μινώταυρος) και άλλα έργα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, «συνομιλούν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας έναν ακόμη «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

Τα έργα -σχέδια και κεραμικά από την καλλιτεχνική δημιουργία του Πικάσο από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1960- προέρχονται από ιδρύματα, μουσεία και συλλογές του εξωτερικού,

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προκλητικό “όχι” από το Βρετανικό Μουσείο στο δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: