Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην Σαμοθράκη: Χάθηκε η τουριστική σεζόν καταγγέλλει η Νοτοπούλου

File photo: Νέο πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Σαμοθράκης. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε δύσβατο σημείο στις Καρυές Σαμοθράκης,τέθηκε υπό έλεγχο χάρις στην άμεση επέμβαση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών Πετζετέλ και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Στο σημείο «Πηγές του Φονιά», θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίζοντας την κατάσβεση των εστιών που έχουν παραμείνει, τα πεζοπόρα τμήματα του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, που μετέβησαν στη Σαμοθράκη.

Κατερίνα Νοτοπούλου για τα προβλήματα..

Ωστόσο η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση για κωλυσιεργία στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη Σαμοθράκη, με αποτέλεσμα «να χαθεί για φέτος η σεζόν από την οποία ζουν οι επαγγελματίες του νησιού και συντηρείται σε μεγάλο βαθμό η οικονομία του».

Επίσης, η κ. Νοτοπούλου σημειώνει ότι το υπουργείο Τουρισμού εμφανίζεται κατώτερο των περιστάσεων «την ώρα που οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης βρίσκονται σε απόγνωση αντιμετωπίζοντας συνεχιζόμενο μέχρι σήμερα κύμα ακυρώσεων και μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 60%-70% σε σχέση με πέρσι, όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς».

Αναφερόμενη στην συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με φορείς της Σαμοθράκης, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, ότι δεν υπάρχει ένα σαφές σχέδιο, αλλά «γενικόλογες υποσχέσεις από τον κ. Θεοχάρη (..) χωρίς την εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων άμεσης ελάφρυνσης και ουσιαστικής στήριξης των επαγγελματιών που δέχθηκαν πλήγμα και σημαντική απώλεια εισοδημάτων».

Επίσης, θέτει το ερώτημα αν «έχει το υπουργείο καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο και ποιες άμεσες ενέργειες περιλαμβάνει για την προσέλκυση επισκεπτών, όπως επίσης και σε ποιες άλλες αγορές του εξωτερικού θα υλοποιηθεί πέραν της Ρουμανίας».

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε η Ελαφόνησος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal