Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε αποθήκες πυρομαχικών στην Σιβηρία: Ένας νεκρός και 8 τραυματίες

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες από τη φωτιά στη Σιβηρία. @heytowner via Unsplash.com




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού στην πόλη Ατσίνσκ στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ κατασβέσθηκε πλήρως στις 05.00 ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας) επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν άλλες εστίες και πως μετά τις 05.00 σταμάτησαν οι εκρήξεις πυρομαχικών.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των εκρήξεων και της πυρκαγιάς στις αποθήκες πυρομαχικών στο Κρασνογιάρσκ έχασε την ζωή του ένα άτομο, ενώ 8 άτομα τραυματίσθηκαν.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ατσίνσκ Αλεξάντρ Ους ανέφερε ότι υπάρχει ένας ακόμη αγνοούμενος ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός.

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, η πυρκαγιά σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών φορτοεκφόρτωσης πυρομαχικών. «Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης, κατά την διάρκεια εργασιών φορτοεκφόρτωσης πυρομαχικών για αδιευκρίνιστους λόγους σημειώθηκε πυρκαγιά.

Η ομάδα πυροσβεστών που έφθασε στο σημείο του συμβάντος, προσπάθησε να κατασβέσει την φωτιά, αλλά εκείνη την στιγμή άρχισε μια ανεξέλεγκτη διαδικασία εκρήξεων των πυρομαχικών».

Παράλληλα η Ανακριτική Επιτροπή άρχισε τις έρευνες για τα αίτια των εκρήξεων στις αποθήκες πυρομαχικών.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συμμετείχαν στρατιωτικά αεροσκάφη τύπου Il-76 και ελικόπτερα ΜΙ-8.

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που είχε επιβληθεί χθες στο Ατσίνσκ μετά τις εκρήξεις πυρομαχικών και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις αποθήκες πυρομαχικών, ήρθη, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης Ατσίνσκ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ακτίνα της ζώνης επικινδυνότητας από το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μειώθηκε στα 7 χιλιόμετρα, και ότι πλέον δεν υφίστανται απειλές για την ζωή και την υγεία των κατοίκων του Ατσίνσκ και οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πηγή που υπηρετεί στα σώματα ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι η πυρκαγιά σημειώθηκε σε δύο χώρους των αποθηκών πυρομαχικών, στους οποίους υπήρχαν περίπου 25.000 πυρομαχικά . Οι εκρήξεις των πυρομαχικών συνεχίζονταν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό σήμερα το πρωί. Οι αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή του Ατσίνσκ είναι από τις παλαιότερες που διαθέτουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και επρόκειτο να καταργηθούν έως το 2022 .

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ειδικά ρομπότ στις αποθήκες πυρομαχικών στην Σιβηρία, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: