Υπέρ της ανταλλαγής κρατουμένων το Κρεμλίνο: Η Ουκρανία μεταθέτει την ημερομηνία της

File Photo: Γενική άποψη του Κρεμλίνου από την οροφή του ξενοδοχείου Κάρλτον Ριτζ στην Κόκκινη Πλατεία, Μόσχα, Ρωσία. EPA, SERGEI ILNITSKY




Μετατίθεται, όπως φαίνεται, για τις επόμενες ημέρες η ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η οποία εκτιμάτο ότι θα γίνει σήμερα, καθώς το γεγονός διαψεύδουν τόσο η ουκρανικής προεδρία όσο και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, οι οποίες σε ανακοίνωσή τους η οποία ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ανταλλαγή των κρατουμένων.

  • Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, δήλωσε ότι διαπίστωσε πρόοδο στο θέμα της ανταλλαγής των κρατουμένων θεωρώντας την ανταλλαγή ιδιαίτερα σημαντική για την διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, ερωτηθείς πόσο κοντά είναι από χρονικής απόψεως μια τέτοια ανταλλαγή, δήλωσε ότι «η συνεργασία στο ζήτημα αυτό πραγματοποιείται υπό καθεστώς μυστικότητας, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει φυσικά συγκεκριμένη πρόοδος στο ζήτημα αυτό».

Ο Ουσακόφ δήλωσε επίσης ότι το ζήτημα της ανταλλαγής κρατουμένων «είναι πολύ σημαντικό για όλη την ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται γύρω από την διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Στα χέρια 35χρονου δικηγόρου “το τιμόνι” της Ουκρανίας: αρχίζει συνομιλίες με το ΔΝΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: