Υπεγράφη η συμφωνία για τον Βιολογικό Χανίων: Σε δώδεκα μήνες έτοιμο το δίκτυο μεταφοράς

Σε δώδεκα μήνες θα είναι έτοιμο το δίκτυο μεταφοράς λυμάτων, αντλιοστάσια και υποθαλάσσιος αγωγός για τον βιολογικό καθαρισμό της Παλαιόχωρας Χανίων σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη, Χανιά, Κρήτη, Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019. Φωτογραφία: zarpanews.gr




Η σύμβαση του βιολογικού της Παλαιόχωρας Χανίων, που αφορά στην κατασκευή των δικτύων μεταφοράς λυμάτων, των αντλιοστασίων και του υποθαλάσσιου αγωγού (Υποέργου 2) υπογράφηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, παρόντος του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.550.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης και υλοποιείται από τον δήμο Καντάνου-Σελίνου, με χρονοδιάγραμμα περαίωσης του έργου τους 12 μήνες.

Η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Καντάνου – Σελίνου, Αντώνη Περράκη, του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου Γιάννη Βαρδουλάκη και του προέδρου της αναδόχου εταιρείας «Δομική Κρήτης Α.Ε.» Γιώργου Συνατσάκη.

  • Στην σημαντικότητα του έργου του βιολογικού για την ευρύτερη περιοχή, της προστασίας του Περιβάλλοντος,της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επισκεπτών-τουριστών, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Αντώνης Περράκης ο οποίος και ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειάρχη για την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, αλλά και για την συνεχή-όπως είπε- στήριξη του στα θέματα υποδομής και ανάπτυξης του δήμου Καντάνου.

Επίσης έγινε γνωστό ότι, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των τευχών και αναμένεται σύντομα η δημοπράτηση του πρώτου υποέργου κατασκευής της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού προϋπολογισμού 3,550.000 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή Μ. Λαμπαθάκη

Απλοποίηση διαδικασιών και μειωμένο κόστος στην ένταξη προστασίας πρώτης κατοικίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: