Ξαφνικό μπουρίνι, υδροστρόβιλος και μετά… πυρκαγιά στην Σιθωνία Χαλκιδικής [videos,photo]

File Photo: Aπό το μεσημέρι και μετά, τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Όλα τα είχε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Μία καταιγίδα λίγων λεπτών ήταν αρκετή, για να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση, αλλά και να ξεσπάσει πυρκαγιά από κεραυνό.

Συγκεκριμένα, μεταξύ Ορμύλιας και Μεταμόρφωσης, όπου και “ξέσπασε” το μπουρίνι, προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο σε μήκος δέκα χιλιομέτρων.

Η βροχή ήταν τόσο έντονη που οι οδηγοί δεν έβλεπαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να σταματούν δεξιά και αριστερά του δρόμου μέχρι να κοπάσει η μπόρα.

Δεκάδες χείμαρροι από τα πρανή του δρόμου κατέβασαν στο οδόστρωμα φερτά υλικά και δημιούργησαν λίμνες κατά τόπους.

Η κίνηση ήταν αυξημένη από το πρωί και στα φανάρια Γερακινής ένας τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία.

Δασική πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής 

Πυρκαγιά από κεραυνό κατά τη διάρκεια της καταιγίδας προκλήθηκε σε δασική έκταση, ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και τη Νικήτη. Στις Αρχές σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά, που ξέσπασε στις 14:45, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή ή κάποιο οίκημα.

Μοναδικό φαινόμενο- Υδροστρόβιλος ενώνει ουρανό με θάλασσα στη Χαλκιδική

Στο μεταξύ, ένα μοναδικό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν νωρίτερα το Σάββατο όσοι βρέθηκαν κοντά στην παραλία Ξηροπόταμο.  Υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του μεταξύ πρώτου και δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής.

Υδροστρόβιλος μεταξύ πρώτου και δευτέρου ποδιού της Χαλκιδικής. Πηγή: rthess.gr

Ο υδροστρόβιλος ή αλλιώς υδροσίφωνας, είναι μία στήλη ανέμου περιστρεφόμενη γύρω από τον εαυτό της, που ενώνει τα καταιγιδοφόρα σύννεφα με την επιφάνεια της θάλασσας.

Hellas Journal

Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη μοιραία πτήση της Helios: Η φωνή που “σπάει”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: