Βομβιστές καμικάζι οι υπεύθυνοι για εκρήξεις στη Γάζα: Νεκροί τρεις αστυνομικοί, λέει η Χαμάς

Παλαιστίνιοι μεταφέρουν τη σορό ενός αστυνομικού της Χαμάς, του 32χρονου, Αλαά αλ-Γκαραμπλί, κατά τη διάρκεια της κηδεία του, μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας, Γάζα, Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019. EPA, MOHAMMED SABER
Βομβιστές καμικάζι ευθύνονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς, για τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες, βράδυ Τρίτης, στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Παλαιστίνιοι αστυνομικοί, τονίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα για το ποια ομάδα τους διέταξε να διαπράξουν τις επιθέσεις.

«Δύο άτομα ανατινάχθηκαν σε δύο σημεία ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη της Γάζας το βράδυ (της Τρίτης)», δήλωσε στο Reuters ο Εγιάντ αλ Μπόζομ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του παλαιστινιακού θύλακα.

  • «Ανακαλύψαμε τις ταυτότητες τους και συνεχίζουμε την έρευνα για να εντοπίσουμε την ομάδα που βρίσκεται πίσω τους», τόνισε. Πρόσθεσε ότι ο στόχος των επιθέσεων αυτών ήταν «να σπείρουν το χάος και την αναρχία στην ασφάλεια στη Γάζα».

Η πρώτη έκρηξη κατέστρεψε μοτοσικλέτα που περνούσε από σημείο ελέγχου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι ένας τρίτος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε.

Η δεύτερη έκρηξη, που έγινε πριν περάσει μία ώρα, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι άνθρωποι σε διαφορετικό σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, που κήρυξε τον θύλακα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τα σώματα ασφαλείας σε κατάσταση συναγερμού.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Η Ονδούρα αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την ισραηλινή πρωτεύουσα: Επίσκεψη Ερνάντες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal