Βαρουφάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Για παρακολουθήσεις υπουργών, ΕΥΠ, Ρουμπάτη, Λάτση, Δραγασάκη

File Photo: Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στο βήμα της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Σφοδρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, μιλώντας στη Βουλή, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στη συζήτηση για το επιτελικό κράτος υπονόησε με σαφήνεια, χωρίς να προσκομίσει κάποιο αποδεικτικό, ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΥΠ παρακολουθούνταν ακόμη και υπουργοί χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα στελέχωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μη μιλάτε για την ΕΥΠ. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη σαν να ήταν η χρυσή περίοδος. Δεν ήταν όμως. Προσωπικά έχω γνώση ότι το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εις βάρος ακόμα και της κυβέρνησής μας. Ας έρθει να με μηνύσει για όσα έγραψα στο βιβλίο για τον κ. Ρουμπάτη. Είχατε 4 χρόνια για να βάλετε την ΕΥΠ στην θέση της. Να βάλετε το ΣΔΟΕ σε λειτουργία και στη θέση του τον κ. Λάτση».

Επίσης επέρριψε την ευθύνη για την κατάργηση του ΣΔΟΕ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ καταργήσατε το ΣΔΟΕ με εντολή της τρόικα» και τον κ. Δραγασάκη ότι ως αντιπρόεδρος το 2015 είχε σχηματίσει «παράλληλη κυβέρνηση».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: