Τραμπ , όπως… “ο εκλεκτός”: Τα βάζει με την Κίνα και κερδίζει τον εμπορικό πόλεμο, δήλωσε

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήματα δημοσιογράφων στον κήπο του Λευκού Οίκου, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA, SHAWN THEW
Ο… “εκλεκτός” για να χειριστεί τις εμπορικές ανισορροπίες με την Κίνα δήλωσε ότι είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που ερευνητές του Κογκρέσου προειδοποιούν ότι οι δασμοί που έχει επιβάλει μπορεί να μειώσουν την οικονομική απόδοση κατά 0,3% το 2020.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι η ζωή του θα ήταν πιο εύκολη αν δεν είχε ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο. Όμως υπερασπίστηκε τις πράξεις του, επιμένοντας ότι είναι ακόμη εφικτή η επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

  • “Είμαι ο εκλεκτός… έτσι, τα βάζω με την Κίνα. Τα βάζω με την Κίνα στο εμπόριο. Και ξέρετε κάτι; Κερδίζω”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, διεκδικώντας έναν τίτλο που συνήθως αποδίδεται σε ηγετικές μορφές θρησκειών, όπως ο Ιησούς ή ο Μωάμεθ.

Ο Τραμπ παραδέχτηκε πάντως, για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, ότι ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα μπορεί να βλάψει την αμερικανική οικονομία, επιμένοντας όμως ότι δεν διαφαίνεται ύφεση στον ορίζοντα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

“Είναι γελοίο” λέει ο Τραμπ για το δικαίωμα όποιου γεννιέται στις ΗΠΑ να παίρνει υπηκοότητα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal