File Photo: Η τουρκική ακταιωρός όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες, κυνηγώντας ένα ελληνικό φουσκωτό που περιπολούσε στην περιοχή. Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή




Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο αλλοδαποί δύτες, 60 και 35 ετών, από την Τσεχία και το Ιράν που επιχείρησαν κατάδυση σε υποθαλάσσια σπηλιά 45 μέτρων στην περιοχή Σώκαστρο της Καρπάθου.

Ύστερα από έρευνες που κράτησαν σχεδόν 24 ώρες, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν νεκρούς τους δύο δύτες και πλέον απομένει να ανασυρθούν οι σωροί και να γίνει η τυπική αναγνώριση.

  • Οι δύο δύτες που προφανώς δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, βούτηξαν στο σημείο, μαζί με έναν ακόμη δύτη και από εκείνη την ώρα αγνοούνταν. Ο τρίτος με καταγωγή από την Τσεχία, ο οποίος ειδοποίησε και τις αρχές, μιλώντας με τους ανθρώπους που διεξήγαγαν την έρευνα, υποστήριξε πως η θολούρα και τα ρεύματα στην περιοχή ήταν η αιτία για να χάσει την επαφή με τους άλλους δύο.

Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές. Στην έρευνα έλαβε μέρος και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού, η οποία αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες που επιχειρούν σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.

Πηγή: OPEN Beyond TV

Αγωνία για δύο δύτες που αγνοούνται στην Κάρπαθο: Ειδική ομάδα του Λιμενικού στις έρευνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: