Το “βιολί του” ο Ακσόι: Βλέπει μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου-ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

File Photo: O Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμι Ακσόι. Photo via Youtube
Η ΕΕ μετέτρεψε τις ευρωτουρκικές σχέσεις σε όμηρο των Ε/Κ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, υποστηρίζοντας ότι Κύπρος και Ελλάδα υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης της ΕΕ προσπαθούν να επιβάλουν τα ακραία αιτήματά τους στην Τουρκία.

  • Κατά την ενημέρωσή τους σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Χαμί Ακσόι δήλωσε ότι “”περνάμε μια προβληματική περίοδο με την ΕΕ. “Η ΕΕ το τελευταίο διάστημα έχει αναγάγει τις σχέσεις μας σε σχέσεις με το Κυπριακό πρόβλημα. Υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης της ένωσης το δίδυμο Ε/Κ – Ελλάδα προσπαθούν να επιβάλουν τα ακραία αιτήματά τους στη χώρα μας.
  • Στη σύνοδο της 15ης Ιουλίου λήφθηκαν μια σειρά από αποφάσεις για τις δραστηριότητες μας στην ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες. Για μας αυτές δεν έχουν καμιά ισχύ, έχουν συμβολικό χαρακτήρα και δεν θα μας επηρεάσουν. Βλέπουμε ότι η ΕΕ έχει μετατρέψει τις σχέσεις της μαζί μας σε όμηρο της ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ με τρόπο που να επηρεάζει τις διαδικασίες απόφασής της. Αυτού του είδους τα μέτρα δεν θα μας εμποδίσουν από το να προστατεύσουμε ούτε τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε και τα δικαιώματα των Τ/Κ”, ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι ‘μετά τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άρχισε να διαμορφώνεται το νέο ηγετικό προσωπικό της ΕΕ. “Αναμένουμε ότι η νέα ηγεσία της ΕΕ θα έχει μια στάση με μεγαλύτερο όραμα για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Επιθυμούμε οι προχωρήσουν οι διμερείς μας σχέσεις μέσα στο πλαίσιο της αντίληψης όλοι κερδίζουν (wın-win)”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 02/08/2019

Πλήθος παραβιάσεων: Παρέμβαση του ΟΗΕ ζητά η Λευκωσία για τις τουρκικές προκλήσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required