Το Προεδρικό της Κύπρου ζητά απαντήσεις από το ΑΚΕΛ για το διαβατήριο σε Ρώσο ολιγάρχη

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε σύσκεψη, με θέμα: ‘’Η πρόληψη μέσω του αθλητισμού’’. Φωτογραφία ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου κ. Πρόδρομος Προδρόμου προχώρησε σε πρόσθετη γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ για τις καταγγελίες αμερικανικής ιστοσελίδας που αφορούσαν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Ρώσων ολιγαρχών.

Αναφέρει:

Επειδή το ΑΚΕΛ, με υποκριτικό στόμφο, επανέρχεται και ζητά δήθεν απάντηση για «ύποπτες διαδρομές χρήματος», υιοθετώντας το ανώνυμο συκοφαντικό δημοσίευμα, θα πρέπει να τους το επαναλάβουμε: την απάντηση σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα, το οποίο υιοθετείται από το ΑΚΕΛ, την έχει δώσει ο υπουργός τους, κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Δήλωση του κ. Συλικιώτη που αναφέρεται σε αυτές ακριβώς τις δραστηριότητες, δημοσιεύτηκε στον The Guardian (18/3/13): «ο κ.Αμπράμοφ, λαμβανομένων υπόψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, θεωρείται ότι προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην Κυπριακή Δημοκρατία». Γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια του είχε παραχωρήσει την κυπριακή υπηκοότητα.

Τόσο απλό.

Τι συμβαίνει εκεί στο ΑΚΕΛ; Δεν μιλούν με τον πρώην υπουργό τους;

Χαμός για το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη: Προεδρικό κατηγορεί ΑΚΕΛ για τους Ρώσους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: