Το παράνομο ψευδοκράτος στα κατεχόμενα θέλει να εκποιήσει τους αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς

File Photo: Ο Mουσταφά Ακιντζί δίνει συγχαρητήρια σε Τούρκο αξιωματικό για την μεγάλη μαθητική, στρατιωτική παρέλαση σε κεντρική λεωφόρο της κατεχόμενης Λευκωσίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, Ο. ΑSΙΚ
Διορία ενός χρόνου έχουν οι ιδιοκτήτες αδρανοποιημένων εδώ και 10 χρόνια λογαριασμών σε διάφορες τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα στα κατεχόμενα, να απευθυνθούν στην παράνομη «κεντρική τράπεζα» για να πάρουν τα χρήματα των καταθέσεών τους, πληρώνοντας τα οφειλόμενα.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα χρήματα που ανέρχονται σε 4,5 εκ ΤΛ συνολικά (0,75 εκ ευρώ), θα περάσουν στο παράνομο «ταμείο ασφάλισης καταθέσεων ταμιευτηρίου» του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Κίπρις, οι δύο μεγαλύτεροι τραπεζικοί λογαριασμοί ανήκουν σε ξένους, έναν Αγγλο και έναν Ε/κ, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Το ποσό στον λογαριασμό του Αγγλου ανέρχεται στις 148.141 ΤΛ (24.670 ευρώ) και βρίσκεται στην τράπεζα Ικτισάτ (Οικονομία) και του Ε/κ στις 111.210 ΤΛ (18.500 ευρώ) στην τράπεζα των βακούφικων.

Ο κατάλογος με τα ονόματα, τα ποσά και τις τράπεζες στις οποίες βρίσκονται έχουν δημοσιευθεί στην «επίσημη εφημερίδα του κράτους» στις 6 Αυγούστου. Εάν δεν υπάρξει κίνηση των λογαριασμών αυτών μέχρι τις 6 Αυγούστου 2020, τότε τα χρήματα θα μεταφερθούν αυτόματα στο εν λόγω «ταμείο»/

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λογαριασμοί είναι σε διάφορα νομίσματα, 2.446.490 εκ είναι τουρκικές λίρες, 191.586 στερλίνες και 69.591 δολάρια. Οι καταθέσεις βρίσκονται συνολικά σε 15 τράπεζες, συνεργατικά και πιστωτικά ιδρύματα. Στη δημοσίευση υπάρχουν 30 ονόματα ατόμων ή ζευγαριών που φέρονται ως ιδιοκτήτες αυτών των λογαριασμών.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Τα φερέφωνα στα κατεχόμενα εκτελούν τις εντολές Ακαρ και προκαλούν με τα Βαρώσια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal