Το πάλεψε στα ίσια ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ για την πρόκριση: Tελικά επικράτησε ο Άγιαξ με 3-2

Ο Δημήτρης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ με το Dusan Tadic του Ajax στο Άμστερνταμ κατά την διάρκεια του αγώνα. 13 Αυγούστου 2019. EPA, MAURICE VAN STEEN




Είχε σκορ πρόκρισης για είκοσι λεπτά, ο ΠΑΟΚ, εν τέλει, δεν μπόρεσε να φύγει απόψε από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με το αποτέλεσμα που ήθελε. Ηττήθηκε από τον Αγιαξ, στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League (σ.σ. 2-2 το πρώτο ματς στην Τούμπα), με 3-2 και θα συνεχίσει τη ευρωπαϊκή διαδρομή του στα πλέι οφ του Europa League, με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπραντισλάβας.

Ο Μπίσεσβαρ έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» στο 23ο λεπτό και ο Τάντιτς, με πέναλτι, στο 43ο λεπτό έκανε το 1-1. Ο Σέρβος, νωρίτερα (32ο λεπτό) έχασε πέναλτι, με τον Πασχαλάκη να διώχνει την μπάλα.

Στο 79ο λεπτό, με κεφαλιά, ο Ταλιαφίκο έδωσε τα ηνία στον Αγιαξ (2-1) και στο 85ο λεπτό, με νέο πέναλτι, ο Τάντιτς «έγραψε» το 3-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (94ο λεπτό) ο Μπίσεσβαρ.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Αγιαξ να γίνεται απειλητικός δύο φορές με τον Φαν Ντε Μπέεκ (7ο και 11ο λεπτό) και τον Πασχαλάκη να αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 13ο λεπτό ο «Δικέφαλος» βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, ο Ακπομ, ωστόσο, δεν αξιοποίησε την ευκαιρία. Στο 20ό λεπτό ο Ονάνα έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Πέλκα, στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτος σπρώχθηκε στην περιοχή, χωρίς να καταλογιστεί παράβαση.

Ο ΠΑΟΚ έγινε, εν τέλει, “αφεντικό” στο ματς, στο 23ο λεπτό. Χρονικό σημείο που ο Μάτος έκανε τη σέντρα, ο Βέλτμαν απομάκρυνε, ο Μπίσεσβαρ «έπιασε» το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Αγιαξ έγινε πιο πιεστικός, έχοντας και τον Αγγλο διαιτητή, Πόουσον, πιο… ευαίσθητο στο να σφυρίζει φάσεις υπέρ του. Σε μία από αυτές, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, καταλογίστηκε πέναλτι (σ.σ. σε σπρώξιμο του Ελ Καντουρί στον Νέρες). Ελάχιστα αργότερα (32ο λεπτό), ο Τάντιτς ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ο Πασχαλάκης, όμως, έπεσε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.

Με λάθη και εκνευρισμό από διαιτητικά σφυρίγματα, ήταν, στην πορεία, Ο ΠΑΟΚ, γεγονός που οδήγησε στο 41ο λεπτό σε χέρι του Μπίσεσβαρ στην περιοχή. Καταλογίστηκε δεύτερο πέναλτι για τον Αγιαξ, με τον Τάντιντς να βρίσκει αυτήν τη φορά στόχο και να κάνει το 1-1 (43ο λεπτό).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με άστοχο σουτ από τον Ζίγιεχ, με τον ίδιο να σουτάρει εκ νέου στο 47ο λεπτό και να διώχνει σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Ενα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σταμάτησε, με διπλή επέμβαση, προσπάθεια του Βέλτμαν.

Στο 54ο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Ο Μπίσεσβαρ «γύρισε» την μπάλα, ο Πέλκας, όμως, δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 62ο λεπτό ο Νέρες έχασε ευκαιρία για τον Αγιαξ, με τους Ολλανδούς να γίνονται ακόμη πιο πιεστικοί στη συνέχεια και τον Πασχαλάκη, κατά βάσει, να σώζει τον ΠΑΟΚ. Ο «Αίαντας» έφτασε, εν τέλει, στο γκολ στο 79ο λεπτό, με κεφαλιά του Ταλιαφίκο.

Στο 84ο λεπτό καταλογίστηκε νέο πέναλτι στον Αγιαξ, με τον Τάντιτς να νικά για δεύτερη φορά τον Πασχαλάκη και να «γράφει» ένα λεπτό αργότερα το τελικό 3-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατέθεσε… όπλα, σημάδεψε το δοκάρι στο 93ο λεπτό με τον Ακπομ και στο 94ο λεπτό σκόραρε με τον Μπίσεσβαρ.

Λίγο νωρίτερα, στο 90ο λεπτό ο Ντεστ έκανε χέρι στο ημικύκλιο της περιοχής, ο διαιτητής δεν έδωσε παράβαση. Με τη λήξη του ματς κινήθηκαν προς το μέρος του, διαμαρτυρόμενοι έντονα, ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου».

Διαιτητής: Πόουσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Μαρτίνες, Ντεστ / Πέλκας, Ελ Καντουρί, Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μάτος

Οι συνθέσεις:

ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Βέλτμαν, Φαν Ντε Μπέεκ (89′ Ντε Βιτ), Νέρες (78′ Χούντελεααρ), Ντάντιτς, Μαζραουί, Μπλιντ, Μαρίν (46′ Ντεστ), Μαρτίνες, Ζίγιεχ, Ταλιαφίκο.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πέλκας (63′ Σβιντέφσκι) , Κρέσπο, Μπίσεσβαρ , Γιαννούλης, Εσίτι (82′ Μίσιτς), Ακπομ, Ζαμπά (71′ Λημνιός) .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απογοητευμένος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ από την ήττα στην ολλανδία: «Σκασμένος» ο Σαββίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: