Σήμερα η αυτοψία ιατροδικαστή στον τόπο που βρέθηκε νεκρή η Βρετανίδα αστροφυσικός

Η 35χρονη αστροφυσικός. Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ




Στο σημείο όπου βρέθηκε θα παραμείνει τη νύχτα η σορός της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε χαράδρα στην Ικαρία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται, ενώ σήμερα (την Πέμπτη) το πρωί θα μεταβούν από την Αθήνα, ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε.

Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από το πρωί της Τετάρτης.

Το χρονικό

Η άτυχη κοπέλα ζούσε και εργαζόταν στην Κύπρο. Στην Ικαρία είχε πάει με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της για διακοπές.

Τη προηγούμενη Δευτέρα είπε στον σύντροφό της ότι θα πάει για τρέξιμο και έκτοτε αγνοούταν η τύχη της. Ο 38χρονος την καλούσε στο τηλέφωνο άλλα δεν απαντούσε. Έτσι, ζήτησε τη βοήθεια των τοπικών Αρχών, όπου δήλωσε την εξαφάνισή της.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Μάλιστα από το σημείο που βρέθηκε είχαν περάσει αλλά επειδή η περιοχή είναι δύσβατη δεν την εντόπισαν.

Τελικά, το απόγευμα της Τετάρτης, η κοπέλα εντοπίστηκε σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο που είχε νοικιάσει δωμάτιο για της διακοπές της.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε επίσημα ότι το πτώμα γυναίκας που εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου ανήκει στην 35χρονη Νάταλι Κρίστοφερ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως “εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου”.

Σημειώνεται ότι τη σορό εντόπισε πεζοπόρο τμήμα εθελοντών σε χαράδρα στην περιοχή “Έξω Φάρος” όπου από χθες, Τρίτη, είχαν εντατικοποιηθεί οι έρευνες των Αρχών.

‘’Η κοπέλα καταπλακώθηκε από βράχο’’

Σύμφωνα με τον διασώστη Βαγγέλη Κριαρά, η κοπέλα καταπλακώθηκε από βράχο σε μια προσπάθεια να αναρριχηθεί σε βράχο.

Όπως ανέφερε στο OPEN TV ο διασώστης, ένας βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε την 35χρονη, η οποία είχε πάει για αναρρίχηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τον διασώστη, η 35χρονη εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα περίπου έξι μέτρων.

«Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε», σημειώνει ο κ. Κριαράς.

Πάω για αναρρίχηση

Η ίδια πάντως είχε ουσιαστικά προαναγγείλει στο facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο και, μάλιστα, καλούσε κόσμο να την ακολουθήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διασώστης που μίλησε στο OPEN τόνισε ότι πέρασαν από το σημείο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτό ήταν δύσβατο και ήταν δύσκολο να εντοπιστεί.

«Είχαμε περάσει δυο φορές και ίσως τρεις φορές. Είναι πολύ δύσβατο το σημείο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να ενεργοποιήσει την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, γιατί διευκολύνει με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό του από τις Αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 35χρονη αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ, δεν είχε ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κι αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο των Αρχών.

«Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, από την ημέρα που εξαφανίστηκε μέχρι και τον εντοπισμό της λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης, πέρασαν 72 δραματικές ώρες. Δυστυχώς, όμως, η υπόθεση εξαφάνισής της έληξε με τον χειρότερο τρόπο.

Ξύπνησα αλλά είχε φύγει

Όπως δήλωσε ο σύντροφός της, στους αστυνομικούς: «Ξύπνησα και δεν την βρήκα στο κρεβάτι μας. Αμέσως της τηλεφώνησα για να δω πού είναι. Μου απάντησε και μου είπε ότι έχει πάει για τρέξιμο. Μετά δεν μπορούσα να την βρω στο τηλέφωνο, ανησύχησα και γι’ αυτό δηλώνω την εξαφάνισή της».

Πανικοβλημένος ο σύντροφός της

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κ. Θεοδωράκη, «την πρώτη μέρα, όταν έγινε η αναγγελία της εξαφάνισης, ο σύντροφος της 35χρονης αστροφυσικού ήταν πανικοβλημένος και στεναχωρημένος και αναρωτιόταν πού να πάει να ψάξει. Μάλιστα, στις πρώτες έρευνες που έγιναν, πήγε μαζί με την Πυροσβεστική».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι τη δεύτερη μέρα ο 38χρονος σύντροφός της ήταν πολύ πιο ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος, ζητώντας από τις Αρχές να έρθουν σε επαφή με την Πρεσβεία.

O ιδιοκτήτης του καταλύματος ανέφερε οτι η αστυνομία είχε κλείσει το δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι για έρευνες και τότε ήταν που βρέθηκαν τα ματωμένα χαρτομάντηλα. Η 35χρονη αστροφυσικός Natalie Christopher μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου και διέμειναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, που διέμενε και εργαζόταν στην Κύπρο και έχασε τη ζωή της στην Ικαρία, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης «με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Natalie Christopher. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης

Τον συγκλονισμό του εκφράζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της σορού της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία, ενώ λέει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες.

«Είναι με συγκλονισμό που μόλις τώρα ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ», αναφέρει ο κ. Σαββίδης σε γραπτή ανακοίνωσή του.

«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής Πολιτείας και τα δικά μου προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ» καταλήγει ο Υπουργός.

Πηγή: OPEN, ΕΘΝΟΣ, ΕΡΤ, -ΑΠΕ

Αυξημένα τα μέτρα στα λιμάνια τον 15αυγουστο: Οι οδηγίες του υπουργού Ναυτιλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: