Την κατιούσα πήρε η Γουόλ Στριτ μετά τις απειλές Τραμπ στην Κίνα: Απόρριψη από το Επιμελητήριο

File Photo: Άποψη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και μία πινακίδα που αναγράφει “Γουόλ Στριτ”. EPA, JUSTIN LANE
Συναγερμός σήμανε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τις απειλές που εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα εναντίον της Κίνας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τις μετοχές να παίρνουν την κατιούσα και τους επενδυτές να φοβούνται μια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 2,01% γύρω στις 20:10, ώρα Ελλάδας, ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραφε πτώση 2,49%, στις 7.792,75 μονάδες.

  • Λίγα λεπτά νωρίτερα πάντως, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ απέρριψε την “εντολή” του Τραμπ προς τις αμερικανικές εταιρείες να αρχίσουν να ψάχνουν αμέσως για εναλλακτικές λύσεις για τις δραστηριότητες τους στην Κίνα.

“Μολονότι συμμεριζόμαστε την απογοήτευση του προέδρου (σ.σ. για τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε το Πεκίνο), πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη, εποικοδομητική δέσμευσή μας είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός”, ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων του Επιμελητηρίου, Μάιρον Μπρίλιαντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Ο χρόνος είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν θέλουμε να δούμε περαιτέρω επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας”, πρόσθεσε, καλώντας και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε μια εμπορική συμφωνία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ντόναλντ Τραμπ: “Μήπως είναι χειρότερος εχθρός απ’ τους Κινέζους ο πρόεδρος της Fed;”

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal