Την ελληνική κοινότητα Μόντρεαλ δήλωσε ότι θα συνδράμει στο έργο της ο Αντώνης Διαματάρης

File Photo: Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό: Αντώνης Διαματάρης προσέρχεται στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τον Καναδά και να συνεχίσει να συνδράμει το έργο της ελληνικής κοινότητας Μόντρεαλ, εξέφρασε στην πρόεδρο της, Άννυ Κουτράκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Διαματάρη στο υπουργείο Εξωτερικών, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Άννυ Κουτράκη ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις δράσεις της Κοινότητας, στην οποία λειτουργούν, μεταξύ άλλων, τέσσερα ημερήσια ελληνόφωνα σχολεία, με ενισχυτικά προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, εκκλησίες, καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, η κυρία Κουτράκη ζήτησε από τον κ. Διαματάρη ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Συμβουλευτικού Σώματος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, Γεράσιμος Κολαΐτης και η δημοσιογράφος Ιουστίνη Φραγκούλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
26/08/2019

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς θα συμμετάσχει ο Αντώνης Διαματάρης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: