Θανατική ποινή για τους δράστες των δύο δολοφονικών επιθέσεων ζητά ο Τραμπ

File Photo: Ο Ντόναλντ Τραμπ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε σήμερα υπέρ της «ταχείας» εκτέλεσης των δραστών πολύνεκρων επιθέσεων, στον απόηχο των δύο μακελειών που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

«Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κι ότι αυτή η ποινή θα εφαρμόζεται ταχέως, με αποφασιστικότητα και χωρίς χρόνια άχρηστων καθυστερήσεων» υπογράμμισε από τον Λευκό Οίκο.

Διάγγελμα Τραμπ για μέτρα για τη βία

Στο μεταξύ, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά τις δυο πολύνεκρες επιθέσεις στο Ελ Πάσο και το Ντέιτον, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί σε ανακοινώσεις για την λήψη μέτρων ώστε «να τερματιστεί η βία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Την ίδια ώρα το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο, καταλογίζοντας ουσιαστικά στον Τραμπ “ηθική αυτουργία” λόγω της πολιτικής του φρασεολογίας και φιλοσοφίας.

Κατηγόρησε και τα ΜΜΕ

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι συνέβαλαν «πολύ», διαδίδοντας «ψευδείς ειδήσεις», στον «θυμό και την οργή» στις ΗΠΑ στον απόηχο των δύο πολύνεκρων επιθέσεων σε Τέξας και Οχάιο, που προκάλεσαν τον θάνατο 29 ανθρώπων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρ ομαδόν κατά Τραμπ για τις επιθέσεις: Για φυλετικό μίσος των κατηγορούν οι Δημοκρατικοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: