Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, στο Βερολίνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τα “ελαττώματα”: Το Σκοπιανό που “έκαψε” τον Τσίπρα, μπορεί να καταστρέψει τον Μητσοτάκη

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Παλαιότερα, απευθυνόμενοι στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχαμε γράψει ότι η Μακεδονία πάντα θα συνεγείρει και θα συναρπάζει τους Έλληνες, οι οποίοι -ειδικά για το θέμα αυτό- δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν.

 • Τότε, γνωστοί υπουργοί μας είπαν σχεδόν περιπαικτικά, ότι η λύση του θέματος της ονομασίας, θα χάριζε ένα θρίαμβο στο τότε κυβερνών κόμμα. Η αλήθεια των αριθμών στις βουλευτικές εκλογές, κατέρριψε στην πράξη αυτό το επιχείρημα. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν ακριβώς επειδή έλυσαν -όπως έλυσαν- το Σκοπιανό. Χάρισαν τον «Μακεδονισμό» στους Σκοπιανούς «Βορειομακεδόνες», και αυτό δεν τους το συγχώρεσε ο λαός. Εμείς το αναμέναμε.

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε επειδή ακριβώς εκμεταλλεύθηκε το θέμα. Μπορεί αρκετοί να λένε ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός ανακουφίστηκε διότι ο κ. Τσίπρας έκλεισε το θέμα και δεν θα το έβρισκε μπροστά του, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών βρέθηκαν απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Χθες ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να αναφέρονται στο Σκοπιανό και να ομιλούν για κάποια «ελαττώματα» της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φαντάστηκα αμέσως ότι ξεχάστηκαν οι εθνικές κορώνες για αλλαγή αυτής της συμφωνίας, χάριν στην οποία η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σήμερα αυτοδύναμη στην εξουσία.

 • Έχω συζητήσει με αρκετούς φίλους το θέμα, μερικοί εκ των οποίων είναι «νεοφιλελεύθεροι», που ακούνε για εθνικά θέματα και …βγαίνουν από τα ρούχα τους(!), οι οποίοι αμφισβητούν ότι η Μακεδονία ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει να σημειώσω βεβαίως, ότι ομολογουμένως ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε μία από τις καλύτερες προεκλογικές εκστρατείες που έχω δει στην Ελλάδα.

Πολλοί παραδέχθηκαν ότι εντυπωσιάστηκαν γι’ αυτό, όπως και για το γεγονός ότι ήταν έτοιμος από καιρό. Είχε επιλέξει μέχρι και τους γενικούς γραμματείς, αλλά και τα πιο σημαντικά στελέχη με τα οποία θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Οι περισσότεροι, χωρίς αμφιβολία, είναι τεχνοκράτες, μερικοί είναι και σκληροί «νεοφιλελεύθεροι», όπως ο κ. Σκυλακάκης.

Όλοι, μα όλοι δεν πρέπει να ξεχνούν, ποιο θέμα τους έφερε στην εξουσία. Αναγνωρίζω την προσπάθεια προεκλογικά του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε κάνει το λάθος με το Σκοπιανό, η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ελάχιστη και οπωσδήποτε ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είχε αυτή τη στιγμή μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που χρειαζόταν η χώρα τη δεδομένη στιγμή. Οπότε -και ο πρωθυπουργός είμαι βέβαιος πως το γνωρίζει- απαιτείται σεβασμός στους ψηφοφόρους και ειδικά σε όσους έχουν ευαισθησία στα εθνικά θέματα.

 • Θα περίμενε κανείς ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν θα ήταν κυρίαρχο το κομμάτι των «νεοφιλελεύθερων». Είναι οι αντίστοιχοι των «εθνομηδενιστών» του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψαν τον Τσίπρα, όταν τον έπεισαν τον περασμένο Μάρτιο να μαζέψει όλα τα «ορφανά» του Φώτη Κουβέλη και του Νίκου Μπίστη. Είναι τυχαίο ότι τους «έφτυσαν» όλους οι πολίτες. Πέραν του Σκοπιανού, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός έπαθε και το στραπάτσο με τους «εθνομηδενιστές».

Μόνο, που και ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα. Εκτός της «ελαττωματικής» συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία όμως θα τηρήσει, διότι πρόκειται για συμφωνία του κράτους, ο πρωθυπουργός πρέπει να προσέξει και τους «νεοφιλελεύθερους» διότι οι άνθρωποι είναι …κοσμοπολίτες, και δεν έχουν την παραμικρή ευαισθησία για τα εθνικά θέματα. Όσοι ενδιαφερόμαστε για το Αιγαίο, την Κύπρο και τους Έλληνες της Αλβανίας είμαστε γραφικοί. Ενώ αυτοί είναι …υπεράνω.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ρωτήσει να μάθει τι συνέβη στο αδελφό κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο. Τα ποσοστά του, ακριβώς επειδή τα ανώτερα στελέχη δεν σεβάστηκαν τους ψηφοφόρους έχουν κατρακυλήσει στο 26% και εάν δεν είχαν τη «σοφία» να επιλέξουν τον δημοσιογράφο Λουκά Φουρλά στις ευρωεκλογές θα είχαν προσγειωθεί στο 23%. Οι ψηφοφόροι είναι πια υποψιασμένοι. Και άρχισαν, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, να ψηφίζουν και με το συναίσθημα…

 • Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει γρήγορα να σταματήσει την αλαζονεία που παρατηρείται στο «κομμάτι» των κολλεγιόπαιδων -δεν βάζουν μυαλό-, και να προσέξει τα εθνικά θέματα, διότι οι πολίτες τιμωρούν στις κάλπες πια… Στις τελευταίες εκλογές απέδειξαν πως δεν ξεχνούν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι γνωστοί γραφικοί κονδυλοφόροι, μας είχαν πρήξει στην κυριολεξία ότι οι Αμερικανοί θα αποδεχθούν και την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία και στη συνέχεια θα τους παραχωρήσουν και τα μαχητικά F-35. Μας κατηγόρησαν μάλιστα ότι παραπληροφορούμε τους πολίτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επειδή είμαστε στην Ουάσιγκτον και οι γελοίοι κονδυλοφόροι στα μοναστήρια καλογραιών, σίγουρα κάτι περισσότερο γνωρίζουμε από αυτούς.

Ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, ρωτήθηκε προχθές για το ενδεχόμενο η Τουρκία να βρει έναν τρόπο να γίνει και πάλι μέρος του προγράμματος κατασκευής των F-35. Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Είπε:

“Πρέπει να απαλλαγούν από το σύστημα των S-400 και αυτό (να πάει) εντελώς έξω από τη χώρα [πριν] μπορέσουμε να το εξετάσουμε. Ήμουν πολύ σαφής τόσο στα δημόσια σχόλιά μου όσο και ιδιωτικά με τον Τούρκο ομόλογό μου: Είναι είτε το F-35 είτε οι S-400. Δεν είναι και τα δύο. Δεν είναι να παρκάρεις το ένα στο γκαράζ και το άλλο απ’ έξω. Είναι ή το ένα ή το άλλο. Εδώ είμαστε και είναι λυπηρό”, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Δεν περιμένω από τους παπαγάλους να έχουν την αξιοπρέπεια να απολογηθούν στους αναγνώστες τους. Άλλωστε θα αναγκαστούν από τις εξελίξεις…

 • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η Συρία μπορεί να πάρει ξανά φωτιά: Ο Τραμπ, ο Πούτιν, ο Ερντογάν, οι συνέπειες για Ελλάδα

2 Comments on "Τα “ελαττώματα”: Το Σκοπιανό που “έκαψε” τον Τσίπρα, μπορεί να καταστρέψει τον Μητσοτάκη"

 1. ΣΑΒΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ | August 30, 2019 at 1:39 PM | Reply

  Έχουμε ψηφίσει τον κύριο Μητσοτάκη για την στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ) Εάν μας προδώσει στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει για ψήφους στους γύφτους και στους λαθρομετανάστες.

 2. Για το πώς έχασε φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ, οι απόψεις διίστανται… Σύμφωνα με τους αριθμούς, τον Ιανουάριος 2015 πήρε 36,34%, ενώ φέτος το άθροισμα των συνιστωσών του ήταν ΣΥΡΙΖΑ + ΜΕΡΑ25 + Πλ.Ελευθ + Λα.Εν. = 36,71% – δηλαδή, συνολικά η ίδια παρέα που κατέβηκε το 2015, φέτος πήρε 0,37% παραπάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπώς δεν έχασε τις εκλογές. Απλά διαλύθηκε…

  Με το ΑΝΕΛ έξω, το Ποτάμι στο ΚΙΝΑΛ και τη ΧΑ να αντικαθίσταται (θεωρητικά) από την Ελληνική Λύση, η ΝΔ πήρε το +12,04% από τα συντρίμμια των διαλυμένων υπολοίπων δεξιών – άντε ίσως κι από μερικούς μετανιωμένους Συριζαίους (πολύ λίγους και πολύ καλά κρυμμένους στους ανωτέρω αριθμούς…)

  Συνεπώς το πόσο έπεισε ο κ. Μητσοτάκης το εκλογικό σώμα και ΚΥΡΙΩΣ το πόσο αυτό “τιμώρησε” τον ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ συζήτηση…

  Τώρα, σχετικά με τους Μακεδόνες ψηφοφόρους, αναφέρω ενδεικτικά ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ (2019):
  Α’ Θεσσαλονίκης: 21,70%
  Β’ Θεσσαλονίκης: 17,89%
  Ν. Ημαθίας 20,22%
  Καστοριάς: 21,28%
  Κοζάνης: 23,24%
  Φλώρινας: 27,22%
  Συνεπώς, και χωρίς ιδιαίτερους υπολογισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία πήρε γύρω στο 20% ή και αρκετά παραπάνω. Έχασε παντού βέβαια, αλλά μ’αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση με τις διαμαρτυρίες για το Σκοπιανό, εγώ περίμενα να μην πάρει ούτε μισή ψήφο από τη Λάρισα και πάνω. Αλλά πήρε και μάλιστα πολλές. Εμένα αυτό μου λέει κάτι και είναι διαφορετικό, για την ακρίβεια είναι αντίθετο, απ’ αυτό που γράφετε εσείς…

  Τέλος, γράφετε: “ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε μία από τις καλύτερες προεκλογικές εκστρατείες που έχω δει στην Ελλάδα” – τί ακριβώς σημαίνει “καλύτερες”; Με τί κριτήρια ακριβώς κρίνετε το “καλό”;

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Την σχέση Τουρκίας-ΗΠΑ και οι S400 είναι ένα άλλο θέμα που δεν έχω το χρόνο να θίξω σήμερα. Και αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση πάντως και, εκ του μέχρι στιγμής αποτελέσματος, δείχνει να του περνάει του Ταγίπ…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*