Τα Εξάρχεια δεν είναι Μονμάρτη: Το πρόβλημα είναι οι δουλέμποροι και το οργανωμένο έγκλημα

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και εικονίζει τις συνθήκες διαβίωσης που είχαν στα Εξάρχεια οι μετανάστες. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, STR




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Τελικά χρειάσθηκε μια μικρή πρώτη επιχείρηση απόδοσης κατειλημμένων ακινήτων στους ιδιοκτήτες τους για να αποκαλυφθεί το τι ακριβως συμβαίνει στα Εξάρχεια και γιατι τόσα χρόνια δεν έχει γινει τιποτε για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην γειτονιά αυτή της Αθήνας και την αποκατάσταση του δικαιώματος κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελευθέρα και ανεμπόδιστα και σε αυτή την γωνιά στην καρδιά της Πόλης.

  • Και όταν λέμε κανονικότητα δεν μιλάμε για μετατροπή της σε αποστειρωμένη γειτονιά, αλλα τουλάχιστον για μια γειτονιά που το πάνω χέρι δεν θα το έχουν οι κάθε λογής μπαχαλακηδες, πρεζόνια, ναρκέμποροι, παραβατικοί από Β. Αφρική και Σομαλία,  δουλέμποροι υπό τον μανδύα που είτε εκουσίως είτε από βλακεία προσφέρουν Αλληλέγγυοι και καλόπιστοι ακτιβιστές.

Κατηγορήθηκε η κυβέρνηση ότι έστησε επικοινωνιακή φιέστα αδειάζοντας σπίτια που ηταν υπό κατάληψη επειδή προβλήθηκαν πλάνα με μανάδες με τα παιδιά τους και πολλούς παράτυπους μετανάστες να εγκαταλείπουν τα κτίρια και να επιβιβάζονται με ταξη σε πούλμαν για την μεταφορά τους σε κανονικές δομές φιλοξενίας.

Αν δεν υπήρχε κάμερα δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε ακουστεί και γραφτεί για την «βιαιοπραγία εναντίον μωρών, εγκύων γυναικών και ανήμπορων ανδρών..».

Στα Εξάρχεια υπάρχουν πολλών ειδών παρανομίες.

  • Η πρώτη είναι αυτή της κατάληψης κτιρίων που ανήκουν ή δεν ανήκουν σε κάποιον ιδιοκτήτη (συνεπώς περιερχονται στο κράτος). Καποιοι αυτοβαφτίζονται «συλλογικότητες», καταλαμβάνουν κτίρια (παράνομη πράξη), τα μετατρέπουν σε λημέρι τους και κατόπιν με πρόσχημα την είσοδο σε αυτά μεταναστών που χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινη ασπίδα» διευρύνουν ένα καθεστως ανομίας και παρανομίας στα Εξάρχεια.

Προφανώς η μάνα που ξεκίνησε με το μωρό αγκαλιά από τα βάθη της Αφρικής και ο ταλαίπωρος που ξεκίνησε με τα πόδια από το Αφγανιστάν δεν ήξεραν ότι στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στα Εξάρχεια στην οδο  π.χ. Σολωμού ή Ζαλόγγου υπάρχει ένα κτίριο και τους περιμένει…

Η «πληροφορία» τους έχει στοιχίσει 2 και 3 και 4 χιλιάδες δολάρια που κατέβαλαν στον δουλέμπορο δίνοντας του ένα πριμ για να τους φέρει εδώ στο ασφαλές καταφύγιο, που την προστασία εχουν αναλάβει οι «νταβατζηδες» των Εξαρχείων με την ακούσια θέλω να πιστεύω στηριξη Αλληλέγγυων και των «ευαίσθητων» που εμφανίσθηκαν τις τελευταίες ημερες.

  • Το πρόβλημα της ασφάλειας  φυσικά δεν είναι οι 140 παράτυποι μετανάστες και καποιοι λίγοι πρόσφυγες από την Συρία που βρέθηκαν στα υπό κατάληψη κτίρια. Όμως το πρόβλημα καταρχήν είναι για τους ίδιους. Που παραδομένοι στους κάθε λογής «νταβατζηδες» , τους αυτοκλήτους και αυτοχρισθεντες  διαχειριστές  του μεταναστευτικού, ζούσαν με τα παιδιά τους και τους δικούς τους σε κτίρια, υγειονομικές βόμβες με συνθήκες που κανείς υπεύθυνος φορέας δεν μπορεί να ελέγξει.

Ανήλικα παιδιά, μωρά, μάνες, χήρες, νεαροί στοιβαγμένοι ολοι στα κατειλημμένα κτίρια των «συλλογικοτήτων»…

Αν συνέβαινε αλλού αυτό ή όταν συμβαίνει σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας (οπου παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, πάντως υπάρχει στοιχειώδης πρόνοια υγειονομική τουλάχιστον και σε θέματα προσωπικής ασφάλειας και προστασίας για ανήλικους τουλάχιστον), θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Τώρα σχεδόν εξιδανικεύονται τα Γκετο της αθλιότητας στα Εξάρχεια επειδή οι «ευαίσθητοι» θέλουν να κάνουν κριτική στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και επειδή πολύ απλά θέλουν να παραμείνουν τα Εξαρχεια όπως είναι. Γκέτο, όχι των μεταναστών και των προσφύγων αλλά όσων κρύβονται πισω από  αυτούς.

Λοιπόν, ας γινει μια αρχή. Ας κλείσουν πρωτα όλα τα κατειλημμένα κτίρια, να μπει ταξη εκεί που υπάρχουν «αυτοδιαχειριζομενα» συστήματα και δομές, να απομονωθούν χώροι που αυτόκλητοι σωτήρες κάνουν το δικό τους παιγνίδι, εκεί που η τρομοκρατία και οι μπαχαλάκηδες, παντρεύονται και συμβιώνουν με το οργανωμένο έγκλημα. Και μετά θα έρθει η ώρα να εξοβελιστούν σιγά σιγά  και να πιαστούν και οι ναρκέμποροι και οι δουλέμποροι και οσοι εκ των «Αλληλέγγυων» εκμεταλλεύονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο άμοιρους μετανάστες.

  • Μεχρι τότε όσοι επικρίνουν την επιχείρηση στα Εξάρχεια, απλώς επιβεβαιώνουν τον λογο που δεν εγινε ποτέ τίποτε στα Εξάρχεια. Οι ιδεοληψίες ηταν το ανάχωμα. Πάντοτε εφευρίσκονταν ο λογος για να μην πειραχτεί τίποτε στα Εξάρχεια…

Τα Εξάρχεια δεν είναι Μονμαρτη και το  πρόβλημα δεν ηταν ουτε ο Νικολας Ασιμος, ούτε τα πολιτιστικά στέκια, ούτε το VOX, ούτε οι παρέες της Πλατείας… Αλλά οι δουλέμποροι κρυμμένοι πισω από Αλληλέγγυους, το Οργανωμένο Έγκλημα αγκαλιά με την ψευδοτρομοκρατία κρυμμένο πισω από αντεξουσιαστές …

Ας ξυπνήσουν εστω και τώρα από τον λήθαργο και τις ψευδαισθήσεις οσοι από την γενιά της Πλατείας σημερα εξεγείρονται για την  φωτογραφία της μωρομάνας και ας κοιτάξουν ολη την εικονα, ώστε να βοηθήσουν και οι  ίδιοι να ξαναγίνουν τα Εξάρχεια πραγματική γειτονιά χαράς και δημιουργίας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

Να τον χαίρονται τον Ερντογάν οι Αμερικανοί σύμμαχοι μας: Το ρεσιτάλ με Πούτιν για τα Sukhoi

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: