Συνάντηση Μακρόν-Ραονί για τον Αμαζόνιο: Δίνει ζωή στον πλανήτη, είπε ο Αρχηγός Ραονί

File Photo: Ο Ινδιάνος αρχηγός Ραονί Μετουκτίρε του λαού των Καγιάπο της Βραζιλίας και ζωντανό σύμβολο του αγώνα για την διατήρηση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου των G7, Μπιαρίτς, Γαλλία. EPA, GUILLAUME HORCAJUELO
Με τον Ινδιάνο αρχηγό Ραονί, ο οποίος αγωνίζεται για να σταματήσει η αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

“Μιλήσαμε με τον πρόεδρο Μακρόν για πολλά θέματα και είχαμε μια καλή συζήτηση. Του ζήτησα να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα εδάφη μας”, είπε ο Ραονί Μετουκτίρε. “Τα δάση και τα εδάφη της Βραζιλίας βοηθούν όλον τον πλανήτη να ζήσει”, πρόσθεσε, την ώρα που το τροπικό δάσος καταστρέφεται από πολλές πυρκαγιές.

  • Ο Μακρόν “θα πείσει τους αρχηγούς των κρατών να βοηθήσουν τον Αμαζόνιο με τις πυρκαγιές και την κρίσιμη κατάσταση του δάσους”, είπε ο 89χρονος αρχηγός της φυλής καγιάπο, που εμφανίστηκε ντυμένος με το παραδοσιακό κίτρινο κάλυμμα κεφαλής. Ο Ραονί, δεδηλωμένος αντίπαλος του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, τον κατηγόρησε ότι “υποκινεί τους καλλιεργητές και τις εξορυκτικές εταιρείες να βάζουν φωτιές στον Αμαζόνιο”.

Στη σύνοδο κορυφής της G7 αποφασίστηκε να σταλούν πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι προσφορές από κυβερνήσεις και ιδιώτες.

Ο αρχηγός Ραονί θα συμμετάσχει στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Μπορντό, στην εναλλακτική συνάντηση “οικο-κινητοποίησης” Climax, το κεντρικό θέμα της οποίας φέτος είναι ο Αμαζόνιος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Κατακρημνίζεται η δημοτικότητα Μπολσονάρο: Μείον 10 μονάδες, δυσαρεστημένοι το 53,7%

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal