Συγνώμη της Versace στην Κίνα για t-shirt που έδινε… ανεξαρτησία στο Χονγκ Κονγκ

Το επίμαχο μπλουζάκι που προκάλεσε την δημόσια συγνώμη της εταιρίας Versace προς το Πεκίνο. Photo via Facebook




Ο Οίκος Versace αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη καθώς η Κίνα διαμαρτυρήθηκε έντονα για t-shirt της πολυτελούς φίρμας στο οποίο αναγράφονται χώρες και εμβληματικές πόλεις, ανά ζεύγη, και στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ,  στην θέση της χώρας, δεν αναγράφεται η Κίνα, αλλά επαναλαμβάνεται … Χονγκ Κονγκ. Κάτι τέτοιο, αναδεικνύει το Χονγκ Κονγκ σε ανεξάρτητη χώρα και στερεί από την Κίνα εδάφη της, ήταν η επιχειρηματολογία του Πεκίνου.

Η Κίνα, αντιμετωπίζοντας την πρωτοφανή κατάσταση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ και καθώς στην προπαγάνδα της αρέσκεται να δηλώνει πως οι διαδηλώσεις πυροδοτούνται από το εξωτερικό, έσπευσε να διαμαρτυρηθεί, ενώ ο οίκος Versace έχασε τον εμπορικό του αντιπρόσωπο στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας του με τον Οίκο.

«Η Versace δηλώνει ότι αγαπάμε βαθιά την Κίνα, και σέβεται απολύτως την εδαφική και εθνική κυριαρχία της Κίνας», ανέφερε η δημόσια ανακοίνωση του εταιρίας.

Απ’ την πλευρά της και η Ντονατέλα Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας και αδελφή του ιδρυτή του Οίκου Versace, Τζιάνι, έκανε παρόμοια δήλωση στον λογαριασμό της στο Instagram:

«Ουδέποτε θέλησα να δείξω έλλειψη σεβασμού στην εθνική κυριαρχία της Κίνας κι αυτός είναι ο λόγος που θα ήθελα προσωπικά να απολογηθώ γι’ αυτή την ανακρίβεια και για όποια δυσαρέσκεια προκάλεσε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι το t-shirt αποσύρεται από την αγορά και καταστρέφεται.

Πηγή: Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: