Στρατηγικό λάθος η απομόνωση της Ρωσίας, λέει ο Μακρόν: Ζούμε το τέλος της δυτικής κυριαρχίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. EPA, KOJI SASAHARA




 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι θα ήταν “στρατηγικό λάθος” για τα δυτικά κράτη να μην αλλάξουν την στάση τους απέναντι στη Μόσχα, μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Russia Today. “Ζούμε το τέλος της δυτικής ηγεμονίας”, δήλωσε ο μακρόν σε διπλωμάτες σήμερα, λέγοντας πως η άνοδος ισχύος του Πεκίνου και της Μόσχας καταδεικνύουν αλλαγές στην διεθνή σκηνή.

“΄Η πιέζουμε την Ρωσία προς την απομόνωση, κάτι που αυξάνει τις εντάσεις, ή την κάνουμε να συμμαχεί με άλλες μεγάλες δυνάμεις όπως η Κίνα, κάτι που δεν θα ήταν προς το συμφέρον μας”, πρόσθεσε ο Μακρόν λέγοντας πως χρειάζεται μια “αναθεώρηση” των σχέσεων με την Μόσχα.  “Διαφορετικά η Ευρώπη θα μείνει κολλημένη σε “ψυχρές συγκρούσεις” και θα παραμείνει “θέατρο στρατηγικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας”, τόνισε.

Η ρητορική του Μακρόν έναντι της Μόσχας έχει κάπως μαλακώσει τους τελευταίους μήνες, σχολιάζει η Russia Today. Στη διάρκεια των συνομιλιών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, υποσχέθηκε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί προκειμένου να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή Russia Today

Δεύτερη συστοιχία S-400 αποστέλλεται στην Τουρκία, δήλωσε ο Πούτιν: Σε ένα μήνα η άφιξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: