File Photo: Ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη θα βρεθεί αύριο Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Επιπλέον, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, και τον επίτροπο της Προεδρίας αρμόδιο για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου.

Ακόμα, ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Χρυσόστομο Β’.

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας για θέματα Διασποράς

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας για θέματα Διασποράς, με τη συμμετοχή του κ. Διαματάρη, του κ. Φωτίου και του κ. Ζ. Sinanyan, αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο υφυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους ομογενειακών Οργανώσεων.

Τέλος, ο κ. Διαματάρης θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, την ελληνική δύναμη στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ), καθώς και τον τάφο του φιλάνθρωπου και ευεργέτη Γεωργίου Παρασκευαΐδη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίο αντίο στον διαπρεπή ομογενή Νίκο Μούγιαρη: Ο επικήδειος του Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: