Στο “κόκκινο” με 42 βαθμούς η ζέστη το Σάββατο: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών, έντονη δυσφορία

File Photo: Αθηναίοι και τουρίστες προσπαθούν να προφυλαχθούν από την έντονη ζέστη που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου, προκαλώντας τόσο αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και έντονο αίσθημα δυσφορίας στους πολίτες, προβλέπει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η θερμοκρασία θα φτάσει στη Θεσσαλία τους 41 – 42 βαθμούς, στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία, Φθιώτιδα) τους 40 – 41, ενώ στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Αττική τους 37 – 39.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στη Θεσσαλία τους 41-42 ⁰C, στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία, Φθιώτιδα) τους 40-41 ⁰C, ενώ στην Ανατολική Πελοπόννησο και την Αττική τους 37-39 ⁰C. Πηγή: meteo/EAA

Οι συνθήκες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα δημιουργήσουν υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας για την εκδήλωση και την εξάπλωση πυρκαγιών, οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση, προειδοποιεί το meteo.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τα ποσοστά υγρασίας, θα αυξήσουν το δείκτη δυσφορίας, κάνοντας το αίσθημα της ζέστης ακόμα πιο έντονο.

Ο δείκτης δυσφορίας θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα το Σάββατο ιδίως στη Θεσσαλία και στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία και Φθιώτιδα).

Ο δείκτης δυσφορίας στη Θεσσαλία και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία και Φθιώτιδα) θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πηγή: meteo/EAA

Παράλληλα, τις θερμές ώρες σήμερα, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Με πληροφορίες meteo/EAA

Γίνετε τουρίστες στην πόλη: Όαση πολιτισμού και ξεγνοιασιάς η Αθήνα τον Αύγουστο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal