Στο Κίεβο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ: Θα επισκεφθεί και τη Λευκορωσία

File Photo: Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. EPA, Paolo Aguilar




Ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετέβη σήμερα στο Κίεβο, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη επίσκεψη στην Ουκρανία ενός ανώτατου αξιωματούχου των ΗΠΑ μετά την εκλογή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι, ένας τηλεοπτικός αστέρας κωμικός, εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία τον Μάιο και ενίσχυσε τη βάση εξουσίας του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα.

«Ο Πρέσβης Μπόλτον βρίσκεται εδώ για να υπογραμμίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και στον ευρω-ατλαντικό δρόμο της Ουκρανίας. Προσβλέπει σε παραγωγικές συναντήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους», έγραψε στο Twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Εξάλλου, ο Μπόλτον θα ταξιδέψει στη Λευκορωσία και θα συναντήσει τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της χώρας αυτής.

Η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την Πέμπτη και η ημερομηνία και το σχήμα της δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στη δικαιοσύνη 20 πολιτείες εναντίον Τραμπ: Να μη κρατούνται επ’ αόριστο παιδιά μεταναστών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: