Στην Ουκρανία ο Νετανιάχου: Συνάντηση με Ζελένσκι και προσέλκυση ψήφων για τις εκλογές

File Photo: O Μπενιαμίν Νετανιάχου. EPA, ABIR SULTAN, POOL




Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μεταβαίνει σήμερα για διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία, χώρα καταγωγής πολλών Ισραηλινών, έναν μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ουκρανία για είκοσι χρόνια, μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Πριν την αναχώρησή του, ο Νετανιάχου δήλωσε πως μεταβαίνει στην Ουκρανία ύστερα από πρόσκληση του νεοεκλεγέντος προέδρου της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι δύο ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν αύριο για να συζητήσουν την «δημιουργία μίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου, για τη συμφωνία για τις συντάξεις και μία πλειάδα άλλων θεμάτων που θα ενισχύσουν ακόμη περαιτέρω τις έξοχες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζει ο Νετανιάχου σε βίντεό του που ανήρτησε στο YouTube.

Ο Νετανιάχου θα μεταβεί επίσης στο μνημείο του Μπάμπι Γιαρ, τοποθεσία της πλέον μεγαλύτερης σφαγής στην ιστορία της Σοά, όπου πάνω από 33.000 Ουκρανοί Εβραίοι είχαν δολοφονηθεί από τα Ναζιστικά στρατόπεδα τον Σεπτέμβριο του 1941.

Αναλυτές εκτιμούν πως με αυτήν του την κίνηση, ο Νετανιάχου επιδιώκει να προσελκύσει τις ψήφους των καταγόμενων από την Ουκρανία ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 17ης Σεπτεμβρίου.

Πάνω από ένα εκατ. Εβραίοι από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες έχουν μετοικήσει στο Ισραήλ μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προειδοποιεί με απέλαση πρόσφυγες που πάνε διακοπές στη Συρία ο Γερμανός υπ.Εσωτερικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: