Στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της ντροπής στην Τυλληρία την Πέμπτη ο Χουλουσί Ακάρ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, (Δ), Χουλουσί Ακάρ. Photo via Twitter, @tcsavunma
Στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη θα βρεθεί την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

  • Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακάρ θα παραστεί στους εορτασμούς για την επέτειο του βομβαρδισμού της Τυλληρίας και θα έχει επαφές.
  • Ο Χουλουσί Ακάρ θα συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον ψευτο- «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, τον παράνομο πρόεδρο της «βουλής» Τεμπερουκέν Ουλουτζάι, τον «αναπληρωτή ψευτο-πρωθυπουργό» και «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι, ενώ θα παραστεί και σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Ακτινζί.

Ο κ. Ακάρ θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή του Στρατού Ξηράς, Στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Χασάν Κουτζουκιούζ και τον Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ.

Διέλευση των Τ/κ στο οδόφραγμα του Λιμνίτη

Συμπληρώνονται πενήντα πέντε χρόνια από τον Αύγουστο του 1964, οπότε και ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία. Για τρεις συνεχόμενες μέρες, από τις 7 μέχρι και τις 9 Αυγούστου, οι Τούρκοι βομβάρδιζαν την περιοχή με τις βόμβες ναπάλμ να πέφτουν βροχή.

  • Σήμερα γύρω στις 08:00 αναμένεται η διέλευση των 53 μικρών λεωφορείων με τους 960 περίπου Τουρκοκύπριους, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη για τη μετάβαση στα Κόκκινα όπου θα παραστούν στους “εορτασμούς”, που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας, Ανδρέα Καρό.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα μια αποφράδα μέρα, για την περιοχή της ακριτικής Τηλλυρίας και όλη την Κύπρο γενικά.

Οι μνήμες, είπε, στρέφονται 55 χρόνια πίσω, με τους παλιούς να θυμούνται τα εγκλήματα που έγιναν από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή της Τηλλυρίας, με τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας τον Αύγουστο του 1964 εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της περιοχής.

Η Τηλλυρία, είπε ο κ. Κλεάνθους, πλήρωσε βαρύ τίμημα σε μια προσπάθεια να κρατήσει την περιοχή αλώβητη και ελεύθερη από τον επεκτατισμό της Τουρκίας.
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

Απρόβλεπτη υποστήριξη των Αμερικανών στον αγωγό East Med, στην Ελλάδα και την Κύπρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal