Sold out οι παραστάσεις της Αΐντα με ελληνικό χρώμα, στο ναό της Χατσεψούτ στο Λούξορ

Ο εμβληματικός ναό της Χατσεψούτ, στην Άνω Αίγυπτο. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Περίπου 4.000 θα είναι οι τυχεροί θεατές που θα παρακολουθήσουν την Όπερα Aida στον εμβληματικό ναό της Χατσεψούτ, στην Άνω Αίγυπτο, στις 26 και 28 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε από το Κάιρο, ο Μοχάμεντ Οσμάν, μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προώθησης του Λούξορ, έχουν ήδη εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια των παραστάσεων που από τώρα θεωρούνται ως από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα για αυτόν τον χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που μάλιστα θα έχει και «ελληνικό χρώμα», καθώς έναν από τους βασικούς ρόλους της παράστασης, αυτόν του Αιθίοπα βασιλιά Αμονάσρο, θα ενσαρκώσει ο Έλληνας βαρύτονος Άρης Αργύρης.

Βέβαια, όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, η παρουσίαση αυτή της όπερας Aida «δεν είναι μόνο ένα μοναδικό καλλιτεχνικό θέαμα, αλλά δίνει επίσης μεγάλη ώθηση στην αιγυπτιακή οικονομία και τον τουρισμό και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να προσελκύσει τους επισκέπτες στην πανάρχαια πόλη μέσω της διοργάνωσης περισσότερων παρόμοιων παραστάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας των Βασιλέων κατά τη χειμερινή περίοδο».

Να σημειωθεί ότι στην Όπερα Aida στο Λούξορ θα συμμετάσχει ο Βέλγος τενόρος Mickael Spadaccini στο ρόλο του Αιγύπτιου διοικητή Radames, η κορεάτισσα σοπράνο Sae-Kyung Rim ως η Πριγκίπισσα της Αιθιοπίας Aida, καθώς και η Τσέχα μέτζο σοπράνο στο ρόλο της Άμνερι. Επίσης, σχεδόν 80 μουσικοί από την Lviv Εθνική Φιλαρμονική της Ουκρανίας θα αποτελέσουν την μεγάλη ορχήστρα που θα παίξει κατά τη διάρκεια της παράστασης, με τη συνοδεία 70 μελών της Εθνικής Χορωδίας της Ουκρανίας «Dumka».

ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας – ΑΙΓΥΠΤΟΣ/Κάιρο

“No Time To Die” θα είναι ο τίτλος της νέας, 25ης στη σειρά, ταινίας του Τζέιμς Μποντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: