«Σημαντική πρόκριση του Ολυμπιακού για την Ελλάδα» δήλωσε ο προπονητής Μαρτίνς

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς. Φωτογραφία via Twitter, @olympiacosfc




Περιχαρής ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Ο αρχιτέκτονας των «ερυθρόλευκων» στη συνέντευξη Τύπου είπε:

«Το γεγονός ότι είμαστε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντικό για την εικόνα του συλλόγου και την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι σημαντικό γιατί ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Αφιερώνω αυτή την πρόκριση στους ποδοσφαιριστές και σε όλο το στάφ και φυσικά τους φιλάθλους. Τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τον πρόεδρο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση αυτή όχι μόνο γιατί βοηθάει το όνομα της ομάδας μας, αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Είμαι πολύ χαρούμενος όχι γιατί είναι σημαντικό για την καριέρα μου, αλλά γιατί είχα όλες τις προϋποθέσεις και δούλεψα και πρόσφερα σε αυτή την ομάδα. Είναι χαρά μου να βλέπω τους παίκτες να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο και να κάνουν πράξη αυτά που ήθελα. Είναι σημαντικό μετά από έξι παιχνίδια οι παίκτες να αποδίδουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό σε γεμίζει χαρά. Τα δύο τελευταία ματς ήταν πολύ δύσκολα απέναντι σε μία ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο στη Ρωσία. Ο λόγος που φάνηκαν εύκολα τα παιχνίδια ήταν η δική μας απόδοση».

– Παρακολουθώντας τον Ολυμπιακό πολλά χρόνια είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ευρώπη που βγάζει τέτοια ωριμότητα και προσωπικότητα στο παιχνίδι του. Αυτό πως το εξηγεί, που οφείλεται, τι έχει αλλάξει;

«Με όλα έχει να κάνει. Έχει να κάνει με την ποιότητα και την προσωπικότητα των παικτών μας και τη δουλειά που γίνεται. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι ήρθαμε να υπερασπιστούμε το 4-0. Δεν ήρθαμε να παίξουμε αμυντικά, αλλά να παίξουμε επιθετικά και να κερδίσουμε. Τα τελευταία παιχνίδια και οι επιτυχίες μας έχουν γεμίσει αυτοπεποίθηση. Σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε ότι το 4-0 μας έχει δώσει την πρόκριση και ότι θα παίζαμε αμυντικά για να περάσουμε με αυτό. Ήρθαμε για να νικήσουμε και να δώσουμε βαθμούς στην Ελλάδα».

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο στους ομίλους του Champions League και θα βρίσκεται στον 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αποφύγουν τις Λιόν, Λεβερκούζεν, Σάλτσμπουργκ, Βαλένθια, Ίντερ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Μπριζ αν αποκλείσει την ΛΑΣΚ Λιντς.

Μόνο τρία εισιτήρια απομένουν που θα δοθούν την Τετάρτη.

1ο γκρουπ: Λίβερπουλ (πρωταθλήτρια Ευρώπης) Τσέλσι (νικήτρια Europa League) και οι νικητές των έξι μεγάλων πρωταθλημάτων (Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί ΣΖ και Ζενίτ.

Στο 2ο γκρουπ είναι γνωστές οι επτά ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Νάπολι, Σαχτάρ, Τότεναμ, Μπενφίκα). Όγδοη ομάδα θα είναι ο Άγιαξ εάν αποκλείσει τον ΑΠΟΕΛ.

Στο 3ο γκρουπ Λιόν, Λεβερκούζεν, Σάλτσμπουργκ, Βαλένθια, Ίντερ, Ολυμπιακός, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Μπριζ αν αποκλείσει την ΛΑΣΚ Λιντς

Στι 4ο και τελευταίο γκρουπ βρίσκονται οι: Λοκομοτίβ Μόσχας, Γκενκ, Γαλατασαράι, Λειψία, Αταλάντα, Λιλ, Ερυθρός Αστέρας και η Σλάβια Πράγας αν προκριθεί επί της Κλουζ.

Σε κανένα από τους ομίλους που θα προκύψουν, δεν μπορεί να είναι ομάδες από την ίδια χώρα.

Ο Ολυμπιακός έκανε το “θαύμα”: Προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: