Σημαντική χαρακτήρισε τη θετική αναγνώριση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Κατρούγκαλος

File Photo: Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Φωτογραφία via ERT
Έχει σημασία ποιος ασκεί την πολιτική παρά τις πάγιες και διαχρονικές σταθερές διακομματικής αποδοχής στην εξωτερική πολιτική της χώρας δήλωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

  • Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: «Η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει ορισμένες πάγιες και διαχρονικής σταθερές διακομματικής αποδοχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει σημασία ποιος ασκεί την εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας τη λογική της αδράνειας και της “μη λύσης”, επεδίωξε την ανάδειξη της πατρίδας μας σε ενεργό πρωταγωνιστή εξελίξεων» δηλώνει, σε άρθρο του στη «Νέα Σελίδα» ο τ. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο άρθρο του, με τίτλο «Συνέχεια και ασυνέχεια στην εξωτερική πολιτική» ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη από τη σημερινή κυβέρνηση την «αναγνώριση του θετικού ρόλου της Συμφωνίας των Πρεσπών καθ’ υπέρβαση της προεκλογικής θέσης περί απλής αδυναμίας ακύρωσής της» ενώ σημειώνει ως βασική δοκιμασία της νέας κυβέρνησης το «χειρισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

  • Ως ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος «τη διατήρηση μιας ανεξάρτητης πολυδιάστατης πολιτικής με εταίρους και ισχυρές δυνάμεις» ενώ διατυπώνει την άποψη ότι είναι θετική εξέλιξη συνέχειας η τετραμερής συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τον Αμερικάνο υφυπουργό Εξωτερικών Φράνσις Φάνον στην Αθήνα.

Τέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να είναι πυλώνας και γέφυρα ειρήνης και σταθερότητας διατηρώντας τις πολύ καλές σχέσεις της με την Κίνα, τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαθιά τιμωρητική χαρακτήρισε η Αχτσιόγλου την πολιτική της ΝΔ στον εργασιακό τομέα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal