Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρούν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

File Photo: Κατά 4% υποχωρεί το 10ετές ελληνικό ομόλογο. EPA, DANNY CASEY




Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο σήμερα καθώς η μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Νέα Ζηλανδία και τα αδύναμα στοιχεία από τη Γερμανία έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο ράλι στις αγορές ομολόγων.

Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας προκάλεσε έκπληξη στις αγορές καθώς προχώρησε σε μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση κατά 50 μονάδες βάσης του βασικού της επιτοκίου, στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1%.

Η κίνηση αυτή αιφνιδίασε τους επενδυτές που ανέμεναν μείωση κατά 25 μονάδες βάσης ενώ οδήγησε το νόμισμα της χώρας σε πτώση 2%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στην ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 4-5 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς ολλανδικού ομολόγου κατέγραψε νωρίτερα νέο χαμηλό στο -0,478%.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχώρησε νωρίτερα σε νέο ιστορικό χαμηλό στο -0,58%, με την πτώση από τις αρχές του έτους να φθάνει τις 82 μονάδες βάσης.

Η HSBC ανέφερε χθες ότι η απόδοση του γερμανικού bund θα μπορούσε να πέσει στο -0,8% έως τα τέλη του έτους. Η απόδοσή του υποχωρεί εδώ και εννέα συνεδριάσεις, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μέχρι τέλος Αυγούστου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Τα έξι βήματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: